1.4.20

«Ο κορονοϊός είναι ύπουλος και αόρατος»...


 Εξιτήριο για τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα...

«Σας μιλά ένας άνθρωπος που νίκησε τον κορονοϊό» είπε ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο έπειτα από...
14 ημέρες νοσηλείας.

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ, οι τέσσερις πρώτες μέρες της νοσηλείας του ήταν τελείως ανώδυνες, μετά ανέβασε ψηλό πυρετό που δεν έπεφτε για μέρες. «Υπήρξε δραματική επιδείνωση, λάμβανα χλωροκίνη με αζυθρομυκίνη και κάποια αντιβιοτικά προληπτικά» περιέγραψε, έγινε και ειδική σύσκεψη των λοιμωξιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με τον Σωτήρη Τσιόδρα για την αγωγή του.

Την Τρίτη, απύρετος οκτώ ημέρες και με αρνητικό το τεστ για κορονοϊό πήρε εξιτήριο.


«Ήμουν στο σημείο μηδέν αλλά η σωστή απόφαση σε συνδυασμό με τη βαθιά μου πίστη στον Θεό και την εμπιστοσύνη στους γιατρούς είχε αυτό το αποτέλεσμα» είπε ο κ. Κέλλας στέλνοντας το μήνυμα: «Νίκησα τη μάχη με τον κορονοϊό, δεν αξίζει κανένας να την περάσει, ο κορονοϊός είναι ύπουλος και αόρατος, προσβάλει και μικρά παιδιά και μεσήλικες και ενήλικες χωρίς οποιαδήποτε οργανική βλάβη».

«Κάθε μέρα που περνά είναι κέρδος για την Ελλάδα και τον κόσμο, αποκτάται εμπειρία» συνέχισε ο κ. Κέλλας, απευθύνοντας έκκληση να μείνουν όλοι στο σπίτι. «Να μην χρειαστεί κανείς να δώσει τη μάχη και όποιος τη δώσει να είναι νικητής» τόνισε.

Δεν το έβαλα ποτέ κάτω, συνέχισε, έβλεπα στα πρόσωπα των γιατρών την αγωνία, την ένταση, να γίνω καλά, όλη την προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και την έκδηλη χαρά τους με τη θετική έκβαση και την έξοδό μου από το νοσοκομείο.

Όπως εξήγησε ο κ. Κέλλας, παρότι γιατρός δεν είχε εικόνα του πόσο δραματικά είχε επιδεινωθεί η κατάστασή του.

«Ρωτούσα αν κινδυνεύει η ζωή μου και οι τρεις λοιμωξιολόγοι δεν απαντούσαν, έλεγαν 'συγκρατημένα αισιόδοξοι' είπε χαρακτηριστικά».

Μπορεί κάποιος να μην θέλει να ωφελήσει τον εαυτό του αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να βλάψει τη δημόσια υγεία, υπογράμμισε, ενώ για όσους αντιδρούν ή δεν τηρούν τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού είπε: «όλα αυτά είναι αστεία μπροστά στον κίνδυνο στον οποίον εκθέτουν τον εαυτό τους». 





Δεν υπάρχουν σχόλια: