1.3.20

Eνισχύσεις στέλνει η Frontex...

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο έλεος των πολιτικών παιχνιδιών του Ερντογάν, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί αμήχανη μια κατάσταση που την ξεπερνά, ενώ η...
Ε.Ε. επί του παρόντος αρκείται σε δηλώσεις προθέσεων και λεκτικής συμπαράστασης.

Για τρίτη μέρα άτομα κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, είναι εγκλωβισμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που πέρασαν ανεμπόδιστα από τις τουρκικές αρχές στην ουδέτερη ζώνη, μετά τις απειλές της Άγκυρας για άνοιγμα της προσφυγικής «κάνουλας» την Παρασκευή με αφορμή την επίθεση κατά Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ.

Ομάδες προσφύγων προσπαθούσαν κατά διαστήματα στη διάρκεια της νύχτας και της σημερινής ημέρας να περάσουν από διάφορα σημεία της συνοριογραμμής στη χώρα με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 18 άτομα από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, επιχείρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος για να κατευθυνθούν στην Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ πληροφορίες του και του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι η Frontex στέλνει ενισχύσεις στην Ελλάδα. Μετά από αίτημα της Αθήνας, ο Οργανισμός κανόνισε την αποστολή επιπλέον υπαλλήλων και εξοπλισμού, δήλωσε εκπρόσωπός του, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, που προσθέτει ότι το επίπεδο συναγερμού της Frontex για όλα τα σύνορα της Ε.Ε. με την Τουρκία έχει αυξηθεί σε «υψηλό» επίπεδο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: