1.1.20

Στο έλεος των πυρκαγιών η Αυστραλία...

Αποτέλεσμα εικόνας για αυστραλια πυρκαγιες
Δραματική η κατάσταση, οργή για την κυβέρνηση...

Πολεμικά πλοία και αεροπλάνα έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και να συνεισφέρουν στην εκτίμηση των καταστροφών έπειτα από μία από τις χειρότερες ημέρες από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν οι πυρκαγιές. Οι...
στρατιωτικοί εκφράζουν φόβους πως μπορεί να χρειαστούν ημέρες για να φθάσουν σε ορισμένες πολύ απομονωμένες περιοχές.

Καλά νέα από την Μαλακούτα

Ανάμεσα στους καπνούς και τα αποκαΐδια μια καλή είδηση ήρθε να αναπτερώσει το ηθικό. Στην παραλιακή τουριστική πόλη Μαλακούτα, όπου 4.000 άνθρωποι ήταν αποκλεισμένοι στην παραλία και προστατεύονταν από πυροσβεστικά οχήματα, κατέστη δυνατόν να διασωθούν χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Ο κόσμος επευφημούσε τους πυροσβέστες στο τέλος της επιχείρησης αυτής», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Άντριου Κρισπ, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Πολιτείας της Βικτόρια.

Οι αρχές προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο η Μαλακούτα να παραμείνει για εβδομάδες αποκομμένη από τον κόσμο. Έχουν αρχίσει ρίψεις τροφίμων και ένα πλοίο φορτωμένο με τρόφιμα για δύο εβδομάδες πρόκειται να φθάσει εκεί σήμερα.

β

Διασώστες εξέτασαν τους τραυματίες και απομάκρυναν αυτούς που είχαν ανάγκη επιπλέον φροντίδας μεταφέροντάς τους σ' ένα πλωτό ιατρικό κέντρο με 25 κλίνες στα ανοικτά της ακτής.

Τεράστια οικολογική καταστροφή – 17 νεκροί και πολλές υλικές ζημιές

Συνολικά από την έναρξη των πυρκαγιών (τον Σεπτέμβριο) έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι και περισσότερες από 1.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί. Περίπου 55 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί, οδηγώντας σε βίαιο θάνατο μέρος της πανίδας.

Η φωτιά, φωτιά και τα πυροτεχνήματα, πυροτεχνήματα

Την ίδια ώρα φουντώνει η οργή του κόσμου για την κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον. Ο πρωθυπουργός έφυγε για διακοπές στη Χαβάη τον Δεκέμβριο, την ώρα που η κρίση των πυρκαγιών κορυφωνόταν.

Και ενώ δύο πολιτείες της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση της Αυστραλίας προχώρησε στην παραδοσιακή τελετή των πυροτεχνημάτων στο λιμάνι του Σίδνεϊ, για τον εορτασμό της έλευσης του νέου χρόνου, έπειτα από προτροπή (και) του Μόρισον.



Πολλοί είχαν αντιδράσει στη γιορτή των πυροτεχνημάτων, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επέμεινε, «για να βελτιωθεί η διάθεση των Αυστραλών»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: