28.12.19

Δύσκολο βράδυ για Εύβοια και Πήλιο...


Χιόνια αναμένονται στα βόρεια τμήματα της Αττικής...
Eντείνονται τις τελευταίες ώρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τη «Ζηνοβία» να δημιουργεί ολοένα και περισσότερα προβλήματα και τις χιονοπτώσεις να καθιστούν αναγκαία τη χρήση αλυσίδων σε πολλά σημεία. Χιόνια αναμένονται στα βόρεια τμήματα της Αττικής, ενώ ...
οι χιονοπτώσεις είναι πυκνές σε Πάρνηθα, Εύβοια και Πήλιο. 

Χιόνια έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σααββάτου στις κορυφές των βουνών της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, τα ορεινά της Σέττας έχουν ντυθεί στα λευκά.

Χιονίζει και στον κεντρικό δρόμο Χαλκίδας Αιδηψού από τον Παγώντα προς τον Άγιο, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται στο δρόμο Μετοχίου Βίταλου στη Νότια Εύβοια και στην Κεντρική Εύβοια στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων από την Στενή και πάνω.

Χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στο Πήλιο. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει και τη Μαγνησία, αφού χιονίζει σχεδόν σε όλο το Πήλιο, από την Πορταριά μέχρι και την ανατολική πλευρά του όρους.

Με ελαφρά χιονόπτωση σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα περίπου έφθασε η «Ζηνοβία» στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, που προς το παρόν δεν δημιουργεί προβλήματα.

Η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις.

Aπαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στις περιοχές:

ΠΕΛΛΑ: Επ. Ο. Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας», από το 17ο χλμ. έως Χιονοδρομικό Κέντρο.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Επ.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας από 25ο έως 28ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).
ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Επ.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας, λόγω πιθανής χιονόπτωσης ή παγετού.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας - Θερμαινόμενοι χώροι στους δήμους

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία.

Από σήμερα το απόγευμα τίθεται σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με 18 εκχιονιστικά μηχανήματα για την περίπτωση ανάγκης διάνοιξης δρόμων που είναι στην αρμοδιότητα της και 15 μηχανήματα άμεσης επέμβασης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα ήδη έχουν διατεθεί ικανές ποσότητες αλατιού σε Δήμους κατόπιν σχετικού αιτήματος τους, ενώ υπάρχει επάρκεια αλατιού για την κάλυψη των αναγκών της Αττικής.

Επίσης όλοι οι Δήμοι της Αττικής διαθέτουν θερμαινόμενους χώρους για τη φιλοξενία και προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. (Σχετική λίστα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής) .

«Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία του πολίτη, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από κοινού και σε απόλυτη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στη θωράκιση του λεκανοπεδίου και στην καλύτερη προστασία των πολιτών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: