29.12.19

Πέντε τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι έξω από τη Νέα Υόρκη...


Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε ρατσιστική επίθεση με μαχαίρι, χθες βράδυ, από άγνωστο, ο οποίος διέφυγε αμέσως, έξω από την κατοικία ραβίνου στο Μονσέι, περίπου 30 χλμ βορείως της Νέας Υόρκης, κατά τον εορτασμό της Χανούκα, σύμφωνα με... εβραϊκή οργάνωση.

Το περιστατικό έρχεται σε μια αλυσίδα επιθέσεων κατά Εβραίων στην περιοχή. Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Μπραντ Βάιντελ, δήλωσε ότι έχει εντοπιστεί ένα αυτοκίνητο, στο οποίο ενδεχομένως να βρίσκεται ο δράστης, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια σύλληψη.

Τα θύματα, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση κι ένα εξ αυτών δέχθηκε τουλάχιστον έξι μαχαιριές, μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, τονίζει σε ανάρτηση στο Twitter η οργάνωση Συμβούλιο Δημοσίων Σχέσεων Ορθοδόξων Εβραίων, τονίζοντας πως ο δράστης της επίθεσης φορούσε φουλάρι.


Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, αλλά και ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν την επίθεση. «Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους πράξεις μίσους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτήν την τρομερή κατάσταση», τόνισε η Τζέιμς στον λογαριασμό της στο Twitter.

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, A.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: