1.12.19

Καταδίκη της Τουρκίας θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ ο Κ. Μητσοτάκης...


Την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική στάση της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός, στη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, την...
ερχόμενη Τρίτη, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της», είπε και πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί, αλλά αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην ξεκάθαρη καταδίκη της Άγκυρας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, ενώ τόνισε πως και η Ε.Ε. έχει πάρει σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας.

«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές στη χθεσινή τελετή του αγωγού ΤΑΝΑΡ, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων», σημείωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα, με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και μια κατηγορία για την οποία, όπως είπε, νοιάζεται ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ. «Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία» είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι λίγοι» είναι για τον πρωθυπουργό το ΠΑΜΕ και η συναυλία ενάντια στην καταστολή
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός είπε ότι κατατίθεται νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες, που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση και τον προγραμματισμό των διαδηλώσεων, με απόλυτο σεβασμό στα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Θα ρυθμίζεται, όπως ανέφερε, η χωροταξία, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

«Δεν διστάζουμε να ενσωματώσουμε νέες πολιτικές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι χθες «κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς και να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας», αναφερόμενος ενδεχομένως στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ το πρωί του Σαββάτου, για την κοινωνική ασφάλιση ή στη μαζική συμμετοχή που είχε το βράδυ της ίδιας ημέρας, η συναυλία ενάντια στην καταστολή.

Για το Συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εργασίες του υπηρέτησαν τους στόχους και κατέληξαν σε ένα συνεκτικό κείμενο που αποτελεί οδηγό δράσης, ενώ μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία. «Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες», είπε, ενώ έκανε αντίστιξη εμμέσως με τη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: