29.12.19

«Ζωάρα»...


Aπό τα «Parents Weekend» στη Βοστώνη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μέχρι το σκι στο Μέτσοβο, εχει υπολογιστεί ότι στους σχεδόν 5 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο...
Πρωθυπουργός βρίσκεται σε διακοπές πάνω από ένα μήνα, ποσοστό εντυπωσιακό αλλά και ενδεικτικό της αντίληψης της πολιτικής τάξης που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημόσια σφαίρα του τόπου, αφού η κοσμική ζωή αποτελεί προετεραιότητα, πάνω από κάθε πραγματικότητα στη χώρα και την κοινωνία.

Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα είναι καταιγιστικές με την προκλητικότητα της Τουρκίας να απασχολεί όχι μόνο τα διμερή θέματα αλλά συνολικά την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, όπου μάλιστα η Ελλάδα περιορίζεται πλέον σε ρόλο κομπάρσου. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και η εικόνα των βασικών δεικτών προκαλούν σκεπτικισμό, ενώ οι προβλέψεις αναθεωρούνται επί τα χείρω και οι «επενδύσεις και δουλειές» που υποσχέθηκε η κυβέρνηση διαψεύδονται διαρκώς. Στο θέμα της ασφάλειας το «νόμος και τάξη» έχει εξελιχθεί σε ένα δόγμα τρομοκρατίας, άγριας καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά πάντων, το κοινό έγκλημα αλλωνίζει ενώ εμπορικές αγορές πνίγονται στα δακρυγόνα.

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απτόητος, είναι σε πολυήμερες διακοπές, στο Μέτσοβο. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα δημοσιεύματα μιλούσαν για ταξίδι στο βουνό εν είδει «ησυχαστηρίου», όπου θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα και θα αποφασίσει, μεταξύ άλλων, μετά από «περισυλλογή» και το πρόσωπο που θα προτείνει για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως τελικά τα ΜΜΕ πλημμυρίζουν με εικόνες του στο σκι, παλαιότερα στο σερφ, αύριο ίσως σε άλλες δραστηριότητες, που διανέμονται από το επικοινωνιακό επιτελείο και παραπέμπουν σε κουτσομπολίστικα περιοδικά και εκπομπές και σίγουρα όχι στην πολιτική πραγματικότητα. Θυμίζουν τις εποχές της επίπλαστης ευμάρειας πριν τη χρεοκοπία και της έπαρσης και πλασάρουν τον Πρωθυπουργό ως lifestyle φιγούρα για λαϊκή κατανάλωση, ελλείψει πολιτικού περιεχομένου.

Αλλά αυτή κοσμική επίδειξη αυτή ενώ η κυβέρνηση αποτυγχάνει στα σοβαρά ζητήματα δεν θα πρέπει να ενοχλεί κανένα, όπως ενημερώνονται οι πολίτες μέσω του Τύπου. Σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη, που παραδέχεται έμμεσα την αναποτελεσματικότητα του Πρωθυπουργού, δεν υπάρχει λόγος να μέμφεται κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς εξελέγη με έναν και μόνο στόχο «να φύγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και άρα δεν θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες κάτι άλλο από αυτόν, δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη απαίτηση. Γράφει χαρακτηριστικά: «Τι υποσχέθηκε βασικά ο Μητσοτάκης; Να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, Και τι έκανε ο Μητσοτάκης; Έδιωξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν ψήφισε τον Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού ή για πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα ή για να βρει διοικητή στο νοσοκομείο της Καρδίτσας. Όσοι ενδιαφέρονταν για τα παραπάνω ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και αποδείχτηκαν καταφανώς λιγότεροι».

Με λίγα λόγια, εφόσον επανήλθε το πολιτικό - επιχειρηματικό κατεστημένο στις καρέκλες του, η αποστολή έξετελέσθη. Στο νέο πολιτικό αφήγημα της «κανονικότητας» που ζει η χώρα, τα εθνικά θέματα βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο, όλες οι υποσχέσεις έχουν διαψευστεί, η πραγματική θέση της κοινωνικής πλειοψηφίας επιδεινώνεται, αλλά η χώρα πρέπει να είναι περήφανη γιατί «ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Τσίπρας», κάνει σκι στο Μέτσοβο και επικδεικνύει πλούτο και εξουσία. Δεν θα ήταν κακή ιδέα, η ΕΡΤ να μεταδίδει και μια ταξιδιωτική εκπομπή από τις διαρκείς διακοπές του Πρωθυπουργού;...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: