1.11.19

Τρομερή κίνηση από τον Παναθηναϊκό...

...σε τυφλό φίλαθλό του!...

Νέα σπουδαία κίνηση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που θα βοηθήσει τυφλό φίλο της ομάδας να ζήσει το ματς με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

Η «πράσινη» ΚΑΕ, σε συνεργασία με το τμήμα ΑΜΕΑ του...
συλλόγου, προχώρησε σε μία πραγματικά σπουδαία κίνηση στο ματς με την Εφές.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ομάδας βοήθησαν τύφλό φίλαθλο του συλλόγου να ζήσει το ματς μέσω του συστήματος Braille και να νιώσει την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, σε μία πρωτοβουλία που ήρθε για να προστεθεί στις υπόλοιπες κινήσεις με αντίστοιχο χαρακτήρα από την πλευρά των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος φίλαθλος βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του τμήματος μπάσκετ ΑΜΕΑ του Παναθηναϊκού, το οποίο με την σειρά του έχει δωρίσει το πινακάκι με το σύστημα Braille.

Όπως αναφέρει ο Παναθηναϊκός για το σύστημα Braille: Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ κατασκεύασε σε συνεργασία με το εργαστήριο Σχεδιο μελέτης και Κατεργασιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης - Sparti TechLab απτική αναπαράσταση γηπέδου καλαθοσφαίρισης ώστε οι φίλαθλοι μας με προβλήματα όρασης να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας. Η συγκεκριμένη κατασκευή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣΚΑ (Προπονητήριο 2 ΟΑΚΑ).

Ευχαριστούμε θερμά τον Μανόλη Μαραβελάκη ο οποίος σχεδίασε το 3D μοντέλο,τον Δημήτρη Σαγιάνvη από το Sparti TechLab και τον Τάκη Αλεξανδράκη για τις χρήσιμες συμβουλές του...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: