1.11.19

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τους «αδύναμους κρίκους» του Μαξίμου...

Το σχέδιο Τσίπρα...

Είναι ξεκάθαρος ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα πέρα από την κριτική και τον έλεγχο που ασκεί στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία, στο προσφυγικό, στη υπόθεση της Novartis και στη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας να...
στοχεύει και σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρεί πως είναι οι “αδύναμοι κρίκοι” του Μαξίμου.

Μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη και τα περί χρηματισμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Παύλου Πολάκη το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο “κάδρο” της Κουμουνδούρου ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πέτσας με τις δηλώσεις του παραδέχεται πως:

1. Το λιμενικό δεν κινείται μέσα στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ πως “ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες.... αυξάνεται στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες” (σ.σ. την βύθιση βάρκας στην Κω που μετέφερε πρόσφυγες μετά από σύγκρουση με πλοίο του λιμενικού με έναν νεκρό και έναν αγνοούμενο).

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για το προσφυγικό έχουν τελειώσει και το αφήγημα της καλύτερης προστασίας των συνόρων δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Εκτιμούν, μάλιστα πως ένα - ένα τα στελέχη της πλειοψηφίας θα πέφτουν σε λεκτικά ατοπήματα προσπαθώντας να αιτιολογήσουν την καθυστερήση που υπήρχε στη λήψη αποφάσεων.

2. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συμψηφισμό της τουρκικής προκλητικότητας με το προσφυγικό: “Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. 

Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων”.

Είναι σαφές πως στην αξιωματική αντιπολίτευση περίμεναν στη γωνία τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προκειμένου να “ξεσκεπάσουν”, όπως υποστηρίζουν, τις προθέσεις της κυβέρνησης σε δυο τόσο κρίσιμα ζητήματα για τα οποία εμφανίζει άλλη στάση από τα κυβερνητικά έδρανα από ότι όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν όλο το επόμενο διάστημα να αναδείξουν την αλλαγή στις θέσεις της ΝΔ, όπως ακριβώς κάνουν συνεχώς και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία επίσης αναφέρθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια στιγμή, προσωπικά χαρακτηριστικά παίρνει, πλέον η κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρωθυπουργό μετά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει ψεύτη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στην Βουλή. 

Όλα δείχνουν πως η σύγκρουση θα κορυφώνεται όσο η Προανακριτική για τη Novartis προχωρά και η πλειοψηφία επιμένει στην εξαίρεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Επιτροπή. Παράλληλα πλησιάζει και η μάχη του προϋπολογισμού με την Κουμουνδούρου να επιθυμεί να αποκαλύψει την κρυφή ατζέντα του Μαξίμου και να συγκρίνει το προεκλογικό με το μετεκλογικό του πρόγραμμα.

Οι υψηλοί τόνοι θα συνεχιστούν και σήμερα από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του χθες βράδυ στο facebook επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση στη Βουλή προς τον κ. Μητσοτάκη: “Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. 

Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα. Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ' αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα…”...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: