2.11.19

Υποδεκάμετρα ορθότητας...



Παντελής Μπουκάλας

Παρήλθε ευτυχώς η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία οι μαθητικές παρελάσεις είχαν καταργηθεί από τους ιδεοληπτικούς. Ακόμα χειρότερα, οι στρατιωτικές είχαν συρρικνωθεί, αφού είχε κριθεί ότι κανένας εθνικός εχθρός δεν τρομάζει βλέποντας τα όπλα και τους στρατιώτες σου σε σχηματισμούς, όπως δεν τρομάζεις κι εσύ, βλέποντας τα...
δικά του στρατεύματα. Και δεύτερον, ότι σε εποχές που δεν περισσεύουν άρβυλα και κολόβια για τις νέες σειρές φαντάρων, περιττεύουν οι δαπανηρά άγονες επιδείξεις ισχύος.

Με τη βοήθεια του Θεού της Ελλάδας, αυτές οι εθνοφθόρες μεταμοντερνιές τελείωσαν. Και επιστρέψαμε στα πατροπαράδοτα. Είχαμε έτσι τη χαρά να δούμε να γονατίζει μπροστά στον Αγνωστο κοτζάμ βουλευτής (από αυτούς που είχε κόψει ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη διαλογή υποψηφιοτήτων, αλλά έπειτα κατανόησε ότι ο υπαρχηγός του έχει ανάγκη υπαρχηγού ή έστω ορντινάντσας). Με σεμνότητα και ταπεινότητα βεβαίως η γονυκλισία του. Οχι με υποκριτική δεινότητα, όπως τον καταγγέλλουν συνάδελφοί του, που ζήλεψαν εκ των υστέρων την πρωτοτυπία του να καταθέσει υπό μορφήν στεφάνου τον χονδροειδή λαϊκισμό του.

Είχαμε επίσης τη χαρά να βεβαιωθούμε και πάλι ότι Ελλην σημαίνει πατέντα – «το πολυμήχανον της φυλής», έτσι δεν λέμε; Ιδού λοιπόν ο δήμαρχος Παιανίας να καπαρώνει πασίχαρος την ευρεσιτεχνία της Ι.Χ. εξέδρας: Για να μην παρακολουθήσει την παρέλαση ευρισκόμενος στο ίδιο άδοξο ύψος με έναν βουλευτή εκ δεξιών (δεξιός είναι άλλωστε ο πατέρας του έθνους σε αυτή τη φάση του καριερισμού του, ύστερα από μια μακρά διαδρομή από κόμματος εις κόμμα) και με έναν βαθμοφόρο της αστυνομίας εξ ευωνύμων, έντυσε με γαλάζιο χαρτί ένα καφάσι (ή τσιμεντόλιθους, δεν είναι σαφές) κι ανέβασε πάνω του την εξοχότητά του, να ξεχωρίζει. Προσωπικώς υπερήφανος.

Φέτος, πάντως, οι άγρυπνοι καταμετρητές του ορθού πατριωτισμού, αυτοί με τα υποδεκάμετρα του «ευ παρελαύνειν», βρήκαν νέο στόχο. Δεν ασχολήθηκαν με το μήκος της μαθητικής φούστας ούτε με τους «μαυρούκους» και τους Αλβανούς, που (επίτηδες αριστεύοντας, εκτελώντας σκοτεινό σχέδιο) κλέβουν θέσεις σημαιοφόρων απ’ τα δικά μας παιδιά. Βρήκαν τις δέκα μοντιπαϊθονίστριες της Νέας Φιλαδέλφειας, αυτά τα «ανάπηρα», τα «σπαστικά», τις «ανέραστες βρώμες», τα «γελοία υποκείμενα» που «ντρόπιασαν τη σημαία». 

Είναι ντροπή φαίνεται που η υποκριτική τους έδειξε τη γενικευμένη υποκρισία. Ή που μας υποχρεώνει να ξαναδούμε κάπως ειλικρινέστερα τι θα μπορούσε να σημαίνει πατριωτισμός...

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: