1.11.19

Τα πήρε όλα και έρχεται ο Μαρινάκης!...

Ένας νέος ισχυρός πόλος δημιουργείται στα ΜΜΕ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτώντας την ταινιοθήκη του Mega, προσφέροντας 10 εκατ. ευρώ παραπάνω από την κοινοπραξία των ανταγωνιστών του, αποκτάει το “Ιερό δισκοπότηρο” της...
ιδιωτικής τηλεόρασης.  Το σχέδιο για το λουκέτο στο κανάλι, όπως εκπονήθηκε και εκτελέστηκε τελειώνει εδώ και αρχίζει λίαν συντόμως μια δεύτερη περίοδος για το Mega. 

Ο Β. Μαρινάκης διαθέτει το σήμα, την ταινιοθήκη, έχει άδεια και  προσωπικό.

Παράλληλα επεκτείνει την επιρροή του στο χώρο της τηλεόρασης, με την επικείμενη απόφαση για την απόκτηση του 32% των μετοχών της Forthnet(Nova). Έχει ήδη κερδίσει προ δύο ετών, έναν πλειστηριασμό αποκτώντας τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ και πλέον δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό πόλο σε media και πολιτική.

Η νίκη του επί της κοινοπραξίας του Ομίλου Βαρδινογιάννη, του Θοδωρή Κυριακού και του Ιβάν Σαββίδη, διαμορφώνει ήδη τα δύο μέτωπα στον επιχειρηματικό, τηλεοπτικό και πολιτικό στίβο. Σημειώνεται επίσης, πως ο Γ.Αλαφούζος απείχε της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα, η οποία δεν ευνοείται από τη διάσπαση του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, για λόγους που είναι ολοφάνεροι.  Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Α. Τσίπρας, θα φροντίσει να αξιοποιήσει την αντιπαλότητά του με τον Β. Μαρινάκη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: