2.11.19

«Μια φορά κι έναν καιρό…» στην ΕΡΤ...

Μια νέα θεματική ζώνη με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό…» που θα έχει ως αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη του μοναδικού αρχείου της ΕΡΤ είναι το πρώτο δείγμα γραφής της νέας ομάδας στελεχών που θα...
αναδιαμορφώσει στο εξής τα προγράμματα των καναλιών της ΕΡΤ.

Με πρόταση της Χρύσας Μασούρου που ανέλαβε προσφάτως καθήκοντα εντεταλμένης συμβούλου προγράμματος, η ΕΡΤ 2 από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και κάθε πρωί από τις 8 έως τις 12, θα επαναφέρει στους δέκτες μας σημαντικές εκπομπές πολιτισμού που άφησαν εποχή, αλλά και ελληνικές σειρές που έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Η πρόταση της Χρύσας Μασούρου και της συμβούλου της Κέλλυς Αλχανάτη εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο της διοίκησης Ζούλα- Γαμπρίτσου να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό το πολύτιμο οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ, προσφέροντας παράλληλα στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις αρχειακές εκπομπές της ΕΡΤ και στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση δρομολογεί και την επαναφορά στις τηλεοπτικές οθόνες μιας εμβληματικής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης. Πρόκειται για το “Παρασκήνιο” το οποίο έχοντας καταγράψει και αναδείξει από το 1976 τα πιο σημαντικά πρόσωπα του πολιτισμού και της τέχνης, θα επιστρέψει υπό την ευθύνη ενός εκ των βασικών δημιουργών του, του Λάκη Παπαστάθη, με τον τίτλο “Υστερόγραφο”.

Ενδεικτική επίσης της απόφασης της νέας διοίκησης να αναδείξει τον πλούτο του Αρχείου της ΕΡΤ, είναι η επιλογή να προβάλλονται αφιερωματικές εκπομπές. Ηδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου προβλήθηκαν 26 αφιερώματα σε  εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Νίκος Σκαλκώτας, ο Γιώργος Σεφέρης και ο Νίκος Καζαντζάκης – ενώ η ΕΡΤ αφιέρωσε ειδικές εκπομπές της στην πρόσφατη επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας, την 28η Οκτωβρίου, ενώ ειδικά αφιερώματα έχουν προετοιμαστεί για την επικείμενη επέτειο του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχείο της ΕΡΤ, το οποίο τα τελευταία χρόνια ψηφιοποιείται, περιλαμβάνει το 70% της σύγχρονης οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα, καταγράφοντας όχι μόνο την ραδιοτηλεοπτική, αλλά και την κοινωνικοπολιτική ιστορία της χώρας από τις αρχές του 20υ αιώνα μέχρι σήμερα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: