1.10.19

Νέα σύμβαση για τα αθλητικά της SL στην ΕΡΤ...

Στην πρώτη του συνεδρίαση το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε την τροποποίηση της σύμβασης της 28ης Δεκεμβρίου 2018, η οποία προέβλεπε συνεργασία με επτά ΠΑΕ, συμπεριλαμβανομένων του ΠΑΟ, του Άρη και του...
Απόλλωνα Σμύρνης. 
Προηγήθηκαν οι σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του μετόχου της ΕΡΤ, που ελήφθησαν στις συνεδριάσεις και τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν από το προηγούμενο ΔΣ της ΕΡΤ. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος εξουσιοδοτείται να διαπραγματευτεί με τις ομάδες και να υπογράψει το τελικό κείμενο της τροποποιημένης σύμβασης. 

Από την αρχική συμφωνία αποχώρησαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης, ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των ενδιαφερομένων μερών, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης έπεσε στην κατηγορία Super League 2.

Αγοράζοντας και πουλώντας στιγμιότυπα

Το ΔΣ επίσης αποφάσισε, για τις ανάγκες της εκπομπής «Αθλητική Κυριακή», να αποκτήσει από τη Forthnet τα δικαιώματα των στιγμιότυπων των εννιά ΠΑΕ που βρίσκονται στη Nova και να παραχωρήσει τα αντίστοιχα δικαιώματα για τις τέσσερις ΠΑΕ που διαθέτει. 

Το ποσό ανέρχεται σε 501.200 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η αποπληρωμή του θα γίνει έως τις 30 Σεπτέμβριου 2019. Παράλληλα το ΔΣ ενέκρινε την απόκτηση των δικαιωμάτων των στιγμιότυπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την εταιρεία Dimera Group εμπόριο αθλητικών ειδών Μ.ΕΠΕ έναντι ποσού 39.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για 13 αγώνες. 

Επιπλέον, στην περίπτωση που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τερματίσει στις πρώτες έξι θέσεις της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και συμμετάσχει στα πλέι οφ, η ΕΡΤ ΑΕ θα καταβάλει επιπλέον το ποσό των 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ συνολικά για την απόκτηση των δικαιωμάτων χρήσης των εμπορικών στιγμιότυπων των πέντε εντός έδρας αγώνων της ΠΑΕ.

Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε να διαθέσει αντί ποσού 140.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ στην εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, που ελέγχει το Οpen, τα στιγμιότυπα των τεσσάρων ΠΑΕ για συνολικά 50 αγώνες, από την 1η ως την 26η αγωνιστική της SL, με μόνη εξαίρεση την 3η αγωνιστική.

Να σημειωθεί ότι το νέο ΔΣ της ΕΡΤ έχει προχωρήσει σε κινήσεις στον τομέα των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων. H ΕΡΤ προχωράει στην τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης με τις τέσσερις (Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός) που απέμειναν στην εταιρεία, ενώ αποκτάει στιγμιότυπα από Forthnet και Dimera και πουλάει την ίδια ώρα τα αθλητικά αποσπάσματα στο Open...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: