1.10.19

Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβόλησε διαδηλωτή στο στήθος...



ΒΙΝΤΕΟ

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο στήθος από πραγματική σφαίρα που έριξε αστυνομικός στη διάρκεια νέων συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ- Σε...
αστυνομικό κλοιό βρισκόταν από νωρίς σήμερα το Χονγκ Κονγκ, για να μη γίνουν αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες σήμερα, 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο στήθος από πραγματική σφαίρα που έριξε αστυνομικός στη διάρκεια νέων συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στο AFP αστυνομική πηγή.

"Ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ με το όπλο του έπειτα από επίθεση που δέχθηκε και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο στήθος σήμερα στην συνοικία Τσουέν Ουάν", δήλωσε στο AFP η αστυνομική αυτή πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Ο διαδηλωτής που τραυματίστηκε έλαβε επιτόπου τις πρώτες βοήθειες, προτού διακομισθεί σε νοσοκομείο.

Η εφημερίδα South China Morning Post και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν και αυτά την πληροφορία ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο στήθος από πραγματικά πυρά της αστυνομίας, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή. Ωστόσο η αστυνομία έχει πει έπειτα από προηγούμενες συμπλοκές ότι έρριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα με πραγματικά πυρά.

Παρά την απαγόρευση των αρχών μικρές ομάδες διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το απόγευμα σε 12 συνοικίες του ημιαυτόνομου αυτού εδάφους. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες καλυμμένες με καουτσούκ σε τουλάχιστον 4 συνοικίες.

Η διοίκηση των νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: