1.9.19

Διαμαρτυρία για την ατιμωρησία σε χρυσαυγίτη...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του Ρεθύμνου διοργανώνουν την Τρίτη ομάδες αντιφασιστών στο Ρέθυμνο, καταγγέλλοντας την ασυλία που απολαμβάνει ο...
δράστης σειράς δολοφονικών επιθέσεων στην πόλη, ο οποίος είναι γνωστό μέλος και πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής. 
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε την Παρασκευή σε καφετέρια του Ρεθύμνου και οποίος, όπως αναφέρεται, έχει και στο παρελθόν προβεί σε δολοφονική απόπειρα εις βάρος μετανάστη, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Αναλυτικά στο κάλεσμα της ομάδας αντιφασιστών αναφέρονται τα παρακάτω: 

«Ξημερώματα Παρασκευής 30/08 έξω από μαγαζί του Ρεθύμνου στην οδό Αρκαδίου ο Σ.Κ. πυροβόλησε έναν συμπολίτη μας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί στην κοιλιακή χώρα. Ο Σ.Κ. δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και στην Ρεθυμνιώτικη κοινωνία καθώς έχει πλούσια δράση και σε συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες ως μέλος της Χ.Α. με την οποία ήταν υποψήφιος το 2015 στις βουλευτικές εκλογές.

»Πριν ένα μήνα μαχαίρωσε 44χρονο μετανάστη και αφέθηκε ελεύθερος. Την Πέμπτη στις 22/08/19 ο Σ.Κ. προκάλεσε φασαρία σε πελάτες του ίδιου μαγαζιού στην Αρκαδίου, στο οποίο εργαζόμενοι και  πελάτες απέτρεψαν τη κλιμάκωση της συμπλοκής. Κάτι που δεν επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, παρόλο που είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η αστυνομία. Ο Σ.Κ. πυροβόλησε τον μαγαζάτορα 2 φορές και έπειτα το όπλο έπαθε εμπλοκή και τον σταμάτησε.

»Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους, ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας.

»Την Τρίτη 3/09/19 καλούμε τους συμπολίτες μας στο δημαρχείο ώρα 10:00 π.μ. να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε Ελεύθεροι.

»Αντιφασίστριες-ες Ρεθύμνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: