1.9.19

Η Γεννηματά «διαγράφει» το ΠΑΣΟΚ και προκαλεί αναταράξεις...

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση της Φώφης Γεννηματά να «διαγράψει» το ΠΑΣΟΚ και να πορευτεί με το Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά φαίνεται αποφασισμένη στην επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου, να...
στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που θα αποτελέσει το πολιτικό όχημα και ο βασικός κομματικός φορέας. Ουσιαστικά αν και δεν θα ομολογηθεί ποτέ, αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ καταργείται, αν και οι υποστηρικτές αυτής της απόφασης υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το Κίνημα Αλλαγής, ουσιαστικά, όμως, «ρίχνει τίτλους τέλους» το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το ερώτημα που θέτουν όσοι διαφωνούν είναι, για ποιο ΚΙΝΑΛ μιλάμε; Όταν έχουν αποχωρήσει «Το Ποτάμι» και η «ΔΗΜΑΡ»; Και έχει μείνει μόνο ο Καμίνης; Δεν είναι λίγοι αυτοί που καταλογίζουν στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προσπάθεια να μην προχωρήσουν οι οργανωτικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι όσοι είναι υπέρ της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απλώς μια τάση αλλά είναι η πλειοψηφία. Και χωρίς περιστροφές ζητούν να σταματήσει ο παραλογισμός να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ σε διαδικασία εκτάκτου συνεδρίου από το 2017 και να εφαρμοστούν οι καταστατικές διαδικασίες.

Πίσω από αυτήν την απόφασης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ βλέπουν την προσπάθεια οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ να παραπεμφθούν για αργότερα με τελικό στόχο να μην πραγματοποιηθεί συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους και εκλογή προέδρου από τη βάση και αυτό για να μην αμφισβητηθούν οι προεκλογικές και οι μετεκλογικές αποφάσεις της ηγεσίας αλλά και η ίδια η κ. Γεννηματά.

Οι αντιδράσεις για τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ είναι πολλές και έχουν εκφραστεί δημόσια τόσο από τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσο κι από τον Παύλο Γερουλάνο. Αλλά και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Νίκος Παπανδρέου, δεν χαρίζεται και ασκεί δριμεία κριτική στις προθέσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, ζητά επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και νέα εκλογή προέδρου από το λαό. Με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», τονίζοντας ότι, «Ο πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτό αναφέρει κατά γράμμα το άρθρο 41 στο καταστατικό του ΠαΣοΚ.», προειδοποιεί ότι «όσοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν τούτο το δεδομένο ή να βρουν διαδικαστικά τερτίπια για να αποφύγουν ανοικτές εκλογές μόνο κακό στο κόμμα κάνουν. Αλλοιώνουν την γνήσια δημοκρατική παράδοση της παράταξης». Ζητά συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο και κατόπιν εκλογή αρχηγού από τη βάση και τονίζει ότι «η προσπάθεια «αποπασοκοποίησης» έγινε με μία σειρά αποτυχημένων εγχειρημάτων όπως η «Ελιά», η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και εν τέλει και το «Κίνημα Αλλαγής». Όπως συμπληρώενι, «η παράταξη με την μεγάλη δημοκρατική παράδοση πρέπει και οφείλει στον κόσμο της να αναγεννηθεί. Εάν ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ, τότε η απήχηση μας και ο ρόλος μας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας είναι δεδομένη»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: