30.8.19

Πρόκριση για Ολυμπιακό και …Cosmote TV!...

Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι δύο από τις τρεις μεγάλες ομάδες, με μεγαθήρια ο Ολυμπιακός στο Champions League. Η χθεσινή κλήρωση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου μπορεί να μη...
σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά στην Cosmote TV πρέπει  να έγινε δεκτή με ανακούφιση. 

Ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Τότεναμ και ο Ερυθρος Αστέρας θα αντιμετωπίσουν την ερυθρόλευκη ομάδα. Έξι αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος που θα προσελκύσουν κοινό μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της διοργάνωσης στις αρχές του 2020 και με την ελπίδα πως ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει στο Europa League.

Η Cosmote TV έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση που υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ στην τριετία 2018-21 για το σύνολο των αγώνων του UEFA Champions League και του UEFA Europa League και πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον. 

Το ποσό είναι αρκετά υψηλό και το θέαμα αντίστοιχο, όμως όταν δεν υπάρχει η συμμετοχή ελληνικής ομάδας, το κοινό περιορίζεται.

Δυστυχώς ο αποκλεισμός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ από την επόμενη φάση του Europa League φανερώνει το σημείο που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πραγματικότητα. 

Ο εγωισμός και οι συγκρούσεις μεταξύ των επιχειρηματιών από τη διαιτησία ως τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν επιτρέπουν τη συγκρότηση ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος που θα προσελκύσει και τους τηλεθεατές που δεν είναι οπαδοί. Η καθίζηση αυτή έχει συνέπειες και στα αθλητικά media. 

Το κοινό περιορίζεται σημαντικά και δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο από τη δράση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Euroleague ή από τους αγώνες της Εθνικής Μπάσκετ. Μόνοι τους οι πρόεδροι, εν τέλει, καίνε τα λεφτά τους, σε δημόσια θέα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: