29.8.19

Σιγή ιχθύος για το ατύχημα στον ΟΑΣΘ...


Ατυχημάτων συνέχεια και με τη... «γαλάζια» διοίκηση στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από χθες 38χρονος εργατοτεχνίτης του...
οργανισμού που τραυματίστηκε ενώ επισκεύαζε λεωφορείο.

Το νέο ατύχημα, που σημειώθηκε εντός του αμαξοστασίου και για το οποίο η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν εξέδωσε την παραμικρή ανακοίνωση, σημειώθηκε περίπου στις 11 χθες το πρωί, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος εργαζόμενος, ο οποίος είναι και οικογενειάρχης, εκτελούσε εργασίες επιδιόρθωσης στο όχημα ενώ βρισκόταν στη ράμπα. Ενας συνάδελφός του φέρεται ότι ήταν επάνω στο λεωφορείο βοηθώντας στη διάρκεια των εργασιών.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν το λεωφορείο μετακινήθηκε από τη θέση του και χτύπησε τον εργαζόμενο ή ακούστηκε κάποιος θόρυβος που τον έκανε να πεταχτεί και να χτυπήσει μόνος του σε τοίχο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», έκανε λόγο για «ευτυχώς ελαφρύ ατύχημα» ενώ επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα αφού κάνει σήμερα αυτοψία στον χώρο όπου σημειώθηκε, στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

Επειγόντως στο ΑΧΕΠΑ

Πάντως, ο 38χρονος εργατοτεχνίτης διακομίστηκε εσπευσμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, φέροντας μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός του και πιθανό τραύμα στο κεφάλι.

Παρ’ ότι η κατάστασή του εκ πρώτης όψεως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο για να του γίνει αξονική τομογραφία. Το περιστατικό ερευνά ως εργατικό ατύχημα το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, ενώ επιτόπου κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λίγες μέρες πριν, στις 5 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο είχε σημειωθεί ένα άλλο ατύχημα, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό τότε, όταν ένα αστικό λεωφορείο από «λάθος μανούβρα» βρέθηκε μετέωρο σε τοίχο του αμαξοστασίου.

Τότε η πολιτεύτρια της Ν.Δ. - δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα είχε «σηκώσει» το θέμα, κάνοντας και μηχανική διάγνωση (!) ότι είχαν χαλάσει τα φρένα και κινδύνεψαν εργαζόμενοι.

Αυτά όμως όταν ακόμη υπήρχε η παλιά διοίκηση του κ. Παππά, του «συριζαίου». Για το χθεσινό περιστατικό, ωστόσο, που έχει όντως εργαζόμενο τραυματία, με τη νέα διοίκηση του «γαλάζιου» κ. Σκόδρα, σιγή ιχθύος και από τον οργανισμό και από τους ευαίσθητους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας...

Νίκος Φωτόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: