30.8.19

Εκκενώσεις (με πολλαπλές αναγνώσεις)...

*** Είναι τόσες πλέον οι ημίγυμνες φωτογραφίες του...

Κυριάκου Μητσοτάκη από τις διακοπές του, που το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη επίσημη επίσκεψή του θα είναι σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, για να βρίσκεται στο στοιχείο του.

*** Φήμες λένε ότι το αρχικό μότο της κυβέρνησης «Σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά» θα αλλάξει και θα γίνει «βγάζουμε τις μπλούζες και πιάνουμε κουπιά»

*** Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την άρση των capital control, την οποία είχε προαναγγείλει ο Στουρνάρας λίγο μετά τις εκλογές. Προφανώς γιατί από τον Ιούνιο πήρε μια χώρα στα όρια της καταστροφής και εδώ και δύο μήνες η χώρα καλπάζει, οι επενδυτές παίζουν ξύλο για το ποιος θα πρωτοεπενδύσει και οι μισθοί τραβούν την ανηφόρα. Μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό, αλλά αυτή είναι περίπου η κυβερνητική θέση.

*** Με το που έγινε η επιχείρηση στα Εξάρχεια διάφοροι «πρόθυμοι» άρχισαν να αναπαράγουν «πληροφορίες» ότι στις καταλήψεις που εκκενώθηκαν υπήρχαν παράνομες δραστηριότητες, ναρκωτικά, παρεεμπόριο κλπ και οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται ως ασπίδα. Από την Αστυνομία μάθαμε ότι συνελήφθησαν τρεις που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης. Ούτε μισό γραμμάριο φούντα, ούτε ένα παράνομο τσιγάρο. Να φανταστούμε ότι η επόμενη επιχείρηση θα γίνει γιατί κάποιος θα παίζει δυνατό το στερεοφονικό. Τέτοια ανομία δεν θα την ανεχθεί κανείς. (Εν τω μεταξύ η πρέζα διακινείται κανονικά στην περιοχή για όποιον είχε ανησυχίες).

*** Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον Μπαλάσκα. Η γνωστή διαδικασία που η ονομασία της προέρχεται από τα τρία πρώτα γράμματα της φράσης «ΕΔΕν έγινε και τίποτα»

*** Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανεβάσει το όριο εισόδου στη Βουλή στο 5%. Μετριοπαθής στάση. Το όριο θα πρέπει να είναι στο 25% και το όνομα του κόμματος που θα εισέλθει στο Βουλή να περιλαμβάνει τη λέξη «Νέα».

*** Από τη μία οι 7 πλουσιότεροι του κόσμου αποφάσισαν επειδή είναι κιμπάρηδες και χουβαρντάδες να δώσουν 20 εκατομμύρια δολάρια για τον Αμαζόνιο και από την άλλη ο Μπολσονάρου τα αρνήθηκε καταγγέλοντάς τους και κάνοντας σεξιστικά σχόλια για τη γυναίκα του Μακρόν. Δε φτάνει που θα πνιγούμε στα σκατά, θα πνιγούμε και από γελοίους εκλεγμένους...

Δημήτρης Σούλτας
altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: