29.8.19

«Οι άνεργοι φταίνε»...


Αυτή είναι η αντίληψη του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλογή του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως ο Σπυρίδων Πρωτοψάλτης, «που σημειωτέον δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή να...
αγνοεί βασικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς εργασίας, αλλά και να διακατέχεται από μια εντελώς στρεβλή αντίληψη για τις αιτίες της ανεργίας στη χώρα μας».

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «κατά τον κ. Πρωτοψάλτη, η κύρια αιτία της ανεργίας στην Ελλάδα είναι η έλλειψη δεξιοτήτων και κατάρτισης των ανέργων» και πρόσθεσε: «Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ίσως αγνοεί το πρόβλημα του brain drain, σε κάθε περίπτωση υποτιμά τις ικανότητες των νέων πτυχιούχων αλλά και τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας.

«Το βέβαιο είναι ότι η επιμονή του νέου διοικητή στα ζητήματα κατάρτισης αποκαλύπτει την επιδίωξη της κυβέρνησης για διοχέτευση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες παρόχους αμφίβολης κατάρτισης. Όμως, η μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μηχανισμό κατανομής κονδυλίων σε ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης δεν συνιστά πολιτική καταπολέμησης της ανεργίας».

«Ο ΟΑΕΔ οφείλει να λειτουργεί ως βασικός ρυθμιστής της αγοράς εργασίας»

Μιλώντας νωρίτερα για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να υλοποιήσει ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε πως «ο ΟΑΕΔ οφείλει να λειτουργεί ως βασικός ρυθμιστής της αγοράς εργασίας, με κύριους στόχους τη δραστική μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα, της πλήρους απασχόλησης, με διασφαλισμένα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Κατά τη διάρκεια της ακροασής του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης υποστήριξε ότι, για τη δημιουργία πολλών και καλοπληρωμένων δουλειών, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση και ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του ΟΑΕΔ, με σκοπό την αποτελεσματική υποστήριξη των ανέργων και όλων όσων αναζητούν εργασία, αλλά και εν γένει της εγχώριας αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, η προσέγγιση αυτή επιβάλλει την αναβάθμιση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του ΟΑΕΔ, ώστε να καταστεί βασικός μοχλός πολιτικής για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της απασχόλησης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Προκλήσεις και προτεραιότητες κατά των νέο διοικητή

Όπως είπε, η μεγαλύτερη πρόκληση, που είναι συνάμα και η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΑΕΔ, είναι η εξάλειψη της αναντιστοιχίας μεταξύ των δεξιοτήτων και των προσόντων που θα διαθέτουν οι αναζητούντες εργασία και αυτών που απαιτούνται για την επαρκή κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

«Είναι ένα φαινόμενο που προκύπτει από τη διαχρονικά ελλειμματική διασύνδεση των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας» σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης, επισημαίνοντας ότι, χωρίς νέες γνώσεις και δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, δεν μπορεί να οικοδομηθεί νέο παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν που είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ΟΑΕΔ, με βάση βέλτιστες πρακτικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες μεταρρυθμίσεις. Επίσης, όπως είπε, πρέπει να μετατοπιστεί το βάρος από τις παθητικές στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, που προσαρμόζονται γρήγορα στις εξελίξεις.

«Τα προγράμματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης θα πρέπει να αναπτύσσονται και να σχεδιάζονται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, με έμφαση στην ανταπόκρισή τους και τις ανάγκες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Προτεραιότητα θα δοθεί, επίσης, σε προγράμματα που αφορούν ειδικότητες υψηλής ζήτησης και ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου για κοινωνικό αποκλεισμό, σχεδιασμένα με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων και με τη χρήση ευέλικτων και σύγχρονων τεχνικών μάθησης» είπε.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να υπάρξει μεγαλύτερη επένδυση στη συστηματική ανάπτυξη και αξιοποίηση του προσωπικού, με σκοπό την ενεργοποίησή του και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητάς του. «Άλλο ένα σημαντικό σημείο είναι η αποκέντρωση» σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: