30.8.19

Η Βουλή του κατεπείγοντος...

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., στην αγωνία της να περάσει όλα όσα αποτελούν το σκληρά φιλελεύθερο πολιτικό της σχέδιο -για ευνόητους λόγους- μέσα στον Αύγουστο, συνεχίζει την...
τακτική του κατεπείγοντος, σε πολυνομοσχέδια μείζονος σημασίας που είναι γραμμένα στο πόδι.

Σήμερα -έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με νομοθετικές ρυθμίσεις άσχετες με το θέμα των αδειών οδήγησης- η Ολομέλεια καλείται να ψηφίσει χωρίς καμία διαδικασία και ενημέρωση νομοθετικές διατάξεις που αφορούν εννέα υπουργεία.

Οι δήθεν προστάτες της κοινοβουλευτικής κανονικότητας χθες αντιμετώπισαν τα βέλη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις αντικοινοβουλευτικές πρακτικές που εγκαινίασαν με σαββατιάτικα ΦΕΚ και ορυμαγδό μεταμεσονύκτιων κατεπειγόντων νομοσχεδίων. Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο ρυθμίσεις που αφορούσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης να μην υπογράφονται καν από τον αρμόδιο υπουργό, όπως απαιτεί όχι μόνο ο κανονισμός της Βουλής αλλά και η κοινή λογική.

Μετά τις αντιδράσεις και προ του κινδύνου να ακυρωθεί ολόκληρο το σχέδιο νόμου, απέσυρε τις διατάξεις που αφορούν τις φυλακές και την οργάνωση του ελέγχου βασικών δομών της Δικαιοσύνης από το υπερυπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να τις επαναφέρει σήμερα στην Ολομέλεια με τη μορφή τροπολογίας. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει εντελώς απροκάλυπτα όχι μόνο τους βουλευτές αλλά και τους πολίτες.

Σύμμαχός της και πάλι το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ που δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν μετέδωσαν το τι έγινε μέσα στην επιτροπή, επιλέγοντας να προβάλλουν αποκλειστικά την εικόνα του πρωθυπουργού σε κάθε του βήμα κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

Σήμερα η Ολομέλεια καλείται όμως να αποφασίσει αν οι ρυθμίσεις σε εννέα υπουργεία έχουν αιτιολογία, αν αποτελούν απλώς προεκλογικά γραμμάτια ή αν -κυρίως- επιβάλλουν πλαγίως περισσότερες ρυθμίσεις κατά το πολιτικό πλαίσιο που προωθεί ο πρωθυπουργός όπου θα ισχύει το «Νόμος και Τάξη» για τους πολλούς και ασυδοσία για τους εκλεκτούς.

Οι κατεπείγουσες διαδικασίες σε ένα κράτος που -κατά τον πρωθυπουργό- ευημερεί και έχει επιστρέψει στην κανονικότητα όχι μόνο αναιρούν κάθε έννοια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά προδίδουν και τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που κατάφερε μόλις σε έναν μήνα να αποδομήσει όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της περί σεβασμού του Κοινοβουλίου και της «καλής νομοθέτησης»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: