1.8.19

Από θύτες...θύματα...

Η «γαλάζια» επιχείρηση ποινικοποίησης...

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ήταν «ένα επικοινωνιακό σόου που επιχείρησε να στήσει η ΝΔ» στοχοποιώντας έναν πολιτικό που «αποκάλυψε τα...
όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν επί χρόνια στο χώρο της υγείας».

«Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, σύντομα βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Στην πραγματικότητα όμως, το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης σηματοδοτεί πολλά περισσότερα που υπερβαίνουν την περίπτωση Πολάκη. Σηματοδοτεί, όπως δείχνουν οι τροχιοδεικτικές διαρροές των τελευταίων ημερών από την πλευρά της ΝΔ, την αφετηρία μιας επιχείρησης ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ με βασικό άξονα και στόχο του όλου σχεδιασμού την μετατροπή των θυτών σε θύματα.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητες στην οποία όχι απλώς συνδράμει αλλά μετέχει ενεργά σύσσωμο το μιντιακό και επικοινωνιακό σύστημα που έστησε – και συντηρεί – το fake αφήγημα της δήθεν «επιστροφής στην κανονικότητα» δια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες διαρροές τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν σ’ αυτόν τον σχεδιασμό ποινικοποίησης της «συριζαϊκής κυβερνητικής εποχής» θα είναι, σε πρώτο χρόνο, η – περιβόητη και πρόδηλα ατεκμηρίωτη – υπόθεση ΔΕΠΑ και Πετσίτη, η «κατάρρευση της ΔΕΗ» για την οποία στρώνει συστηματικά το έδαφος ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο «φάκελος Ρασπούτιν» με το προσφιλές γαλάζιο αφήγημα περί «χειραγώγησης» και παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη, αλλά και η πλήρης αναστροφή του σκανδάλου Novartis. Ειδικά επί του τελευταίου, οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν ήδη απολύτως προφανής με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των καταγγελιών Αγγελή για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Πίσω από αυτόν τον σχεδιασμό, στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν προφανή πρόθεση συγκάλυψης των ευθυνών πολιτικών προσώπων που προέρχονται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα, και ανοιχτά ακόμη σε δικαστικό επίπεδο, σκάνδαλα, όπως αυτά του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis. Σ’ αυτή την εκτίμηση, άλλωστε, οφείλεται και η οξεία αντίδραση της Κουμουνδούρου στο θέμα της ασυλίας Πολάκη και η σημερινή αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Είναι μια στάση που, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να αναδείξει ότι οι μηνύσεις Στουρνάρα και Πουλή κατά του Παύλου Πολάκη είναι το όχημα με το οποίο επιχειρείται να κρυφτούν και να ξεχαστούν οι αποκαλύψεις – στις οποίες πρωτοστάτησε ο πρώην υπουργός - για την εμπλοκή αμφοτέρων στις γκρίζες ζώνες των υποθέσεων ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ενδεικτικά ότι η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, η κυρία Λίνα Νικολοπούλου, αντιμετωπίζει ανοιχτή δίωξη για πιθανώς παράνομες αναθέσεις έργων από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρία της Mindwork Business Solutions.

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι ο πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και στενός πολιτικός φίλος του Αδωνι Γεωργιάδη, Σταμάτης Πουλής είναι υπόδικος για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που σχετίζονται με ατασθαλίες στην διαχείριση των πόρων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σημειώνουν επίσης ότι ο κεντρικός τραπεζίτης και η σύζυγός του έχουν εμπλακεί, με βάση μαρτυρικές καταθέσεις που βρίσκονται στην σχετική δικογραφία, και στο γαϊτανάκι των σχέσεων πολιτικών προσώπων με την Novartis.

Και δεν παραλείπουν να επισημάνουν πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ή κατά το νόμο υπεύθυνοι των – μεγαλύτερων ή μικρότερων – ιστοσελίδων που δίνουν με ζήλο την μάχη κατά Πολάκη ήταν στις λίστες εκείνων που εισέπραξαν εκατομμύρια κρατικού χρήματος μέσα από το πάρτι της διαφημιστικής προβολής του ΚΕΕΛΠΝΟ την διετία 2013-1014. Πρόκειται για το πάρτι που επίσης είχε φέρει στο φως ο Παύλος Πολάκης αποκαλύπτοντας ότι μόνο το 2014 η διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανιζόταν στα 4.274.150 ευρώ, ενώ στην διετία 2013-2014 είχαν υπογραφεί από το Κέντρο 894 συμβάσεις διαφημιστικής προβολής με ΜΜΕ.

Ήταν το ίδιο γνωστό πάρτι στο οποίο ακόμη και ο ιστότοπος… «Βελόνα και Κλωστή» έπαιρνε 16.000 ευρώ τον μήνα για την διαφημιστική προβολή του ΚΕΕΛΠΝΟ…

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: