2.7.19

Το ένοχο μυστικό της Ν.Δ....

Η αμηχανία της Ν.Δ. μετά την αποκάλυψη της επιστολής του Κώστα Καραμανλή προς τον Τζορτζ Μπους θυμίζει την...
αντίδραση κάποιου που συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρω.

Το κόμμα και ο αρχηγός του, που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και τουιτάρουν ακόμα και για τις χελώνες του Καστελόριζου, τώρα τηρούν σιγή ασυρμάτου και περιμένουν πότε θα περάσει η μπόρα.

Επί μήνες ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του ξιφουλκούσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και είχαν στοχοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά ως δράστες ενός εθνικού εγκλήματος. Και τώρα ξαφνικά αποδεικνύεται ότι η συμφωνία, την οποία ήταν έτοιμη να υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2005, ήταν πολύ δυσμενέστερη για τις ελληνικές θέσεις, εφόσον όχι μόνο επρόκειτο για μια συμφωνία με χρήση του ονόματος Μακεδονία, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό, αλλά ήταν και «διπλή».

Στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας θα παρέμενε η ονομασία «Μακεδονία» -και φυσικά «Μακεδόνες» οι πολίτες-, ενώ οι άλλες χώρες θα είχαν τη διακριτική ευχέρεια να επιλέγουν ονομασία.

Με τις επιστολές τού τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, που αποκαλύπτουμε σήμερα, καταρρίπτεται και η απόπειρα να δικαιολογηθεί η στάση τής τότε κυβέρνησης ως «τακτικός ελιγμός» που τάχα θα κορόιδευε τους «κουτόφραγκους», ενώ η Ελλάδα θα διατηρούσε για τον εαυτό της τη σκληρή εθνική γραμμή.

Κακά τα ψέματα. Οι διπλωματικές κινήσεις εκείνης της περιόδου που ξεκινούσαν από μια σωστή πρόθεση -να δοθεί δηλαδή λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα- είχαν αρνητικά αποτελέσματα για τις ελληνικές θέσεις, ακριβώς επειδή κρατούνταν μυστικές, για να μη δυσαρεστηθεί μια ομάδα ψηφοφόρων του κόμματος. Αυτό που δεν γνώριζαν όμως οι Ελληνες πολίτες, το γνώριζαν με λεπτομέρεια οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ε.Ε., με αυτές τις επιστολές.

Η υποκρισία της Ν.Δ. και του σημερινού αρχηγού της έγκειται στο γεγονός ότι επιχειρεί να μεταθέσει το βάρος εκείνης της περιόδου προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή, ελπίζοντας ότι οι πολίτες θα πιστέψουν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε. Η αλήθεια είναι ότι γνώριζαν οι πάντες. Ακόμα και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος θυμήθηκε το Μακεδονικό μόνο όταν έπαψε να είναι πρωθυπουργός...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: