2.7.19

Αποκλιμακώνεται το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας...

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρατίθενται στην έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 το...
ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας αποκλιμακώθηκε σε 12,5% του εργατικού δυναμικού, από 13,6% το 2018 και 15,6% το 2017.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική γιατί όσο παρατείνεται η διάρκεια της ανεργίας, τόσο απαξιώνονται οι δεξιότητες των ατόμων και αυξάνεται η πιθανότητα να αποσυρθούν από την αγορά εργασίας, γεγονός που ενισχύει τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, φτώχειας και αύξησης των ανισοτήτων.

Μια σημαντική εξέλιξη είναι πως το ποσοστό μερικής απασχόλησης υποχώρησε στο πρώτο τρίμηνο του 2019 στο 9,2% του συνόλου των απασχολουμένων από 9,6% την αντίστοιχη περίοδο του 2018, παράλληλα με την υποχώρηση της μακροχρόνιας ανεργίας.

Πάντως, αν και το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας αποκλιμακώνεται παραμένει όμως το υψηλότερο στην ΕΕ, τόσο στο σύνολο των ανέργων όσο και κατά φύλο.

Η αρνητική αυτή επίδοση καθιστά επιβεβλημένη τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, καθώς ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2019 και η βελτίωση της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης και στην περαιτέρω σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: