28.6.19

Πρόταση σωτηρίας για την ΠΑΕ...

...και... ΠΑΟ α λα Μπάρτσα!...

Το όραμά του για τον Παναθηναϊκό παρουσίασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει και να συγκεντρώσουν 20 εκατ. ώστε να φύγει ο...
Αλαφούζος, ανέλυσε το πλάνο του γηπέδου και σήμανε SOS για το αύριο του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατέθεσε δημόσια πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο για τον ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να την παραχωρήσει στον Ερασιτέχνη έναντι 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει λάβει για το γήπεδο και για την ανάγκη που υπάρχει να στηρίξει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια.

Η αρχική τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Ελπίζω στο τέλος της συνέντευξη Τύπου να μην υπάρχουν απορίες. Είναι γεγονός ότι βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό αποτελεί όχι μόνο τη δεξαμενή αλλά και τον λόγο δημιουργίας νέων φιλάθλων. Δυστυχώς η κατάσταση της ομάδας δεν είναι αυτή που θέλαμε και θα φέρει νέους Παναθηναϊκούς. Το αποτέλεσμα είναι ο σύλλογος να είναι σε μαρασμό και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό. Οι ένδοξες πορείες στην Ευρώπη αποτελούν παρελθόν. Κάτω από αυτό το μοντέλο διοίκησης δεν πρόκειται να τις ξαναζήσουμε. Ο σύλλογος πρέπει να αυτάρκης και αυτοδύναμος. Προσπάθησα μέσω του Athens Alive να βρω λύση αλλά αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. Προέχει να βρούμε τη λύση έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μην εξαρτάται από κανέναν.

«Καλύ τύχη στους Αγγελόπουλους στα σαλόνια της Α2»!
Θέλω πρώτα να κάνω έναν απολογισμό. Στο μπάσκετ κατακτήσαμε το νταμπλ. Για όλους εμάς ήταν για έναν ακόμα λόγο ιστορική η σεζόν. Ο Ρικ Πιτίνο αποτέλεσε τεράστια τιμή για τον σύλλογο, μάθαμε πολλά από εκείνον και προσέφερε πολλά. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ καλό φίλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Περιμέναμε αλλά η οικογένεια και ο θεσμός της είναι πάνω από όλα ακόμα και αν μας στενοχώρησε η απόφασή του. Κάπου εδώ θέλω να τονίσω ότι το επίτευγμα θα γίνει ακόμα δυσκολότερο εξαιτίας του Ολυμπιακού. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχουν ομάδες που φεύγουν από τα παιχνίδια. Φέραμε έναν μύθο και επειδή η διαφορά πήγαινε για ρεκόρ έφυγε από το παρκέ και δεν ξανακατέβηκε. Το μπάσκετ μικραίνει με όσα έκαναν οι Αγγελόπουλοι. Τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2. Από τη στιγμή που δεν συνέχισε ο Πιτίνο για εμάς η λύση ήταν ο Πεδουλάκης. Το γεγονός ότι διαδέχθηκε τον Ομπράντοβιτς και τώρα τον Πιτίνο τον κάνουν μάγκα. Τα 24 χρόνια θα γίνουν 25,26,27. Τη σεζόν 2012/13 δεν πήγαμε στο Final 4 για ένα σουτ. Φέτος που θα δώσουμε μεγαλύτερο μπάτζετ το σουτ θα μπει.

«Σημαντική επιτεύγματα στον Ερασιτέχνη παρά την απογοητευτική ανταπόκριση»
Στον Ερασιτέχνη έχουμε ρυθμίσει και αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών που παραλάβαμε. Καταφέραμε σημαντικά επιτεύγματα και σε αγωνιστικό κόσμο παρά το ότι η ανταπόκριση ήταν απογοητευτική αν όχι ντροπιαστική. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν σε αυτό και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά ο σύλλογος θα βαδίσει στο δρόμο των επιτυχιών.

«Πιο θετικός και από μένα ο Μπακογιάννης»!
Πάμε στον Βοτανικό, το θέμα που μας απασχολεί όλους. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποτελεί την μοναδική μεγάλη ομάδα που δεν έχει δικές της εγκαταστάσεις. Έχοντας, μάλιστα, 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρότζεκτ Athens Alive ήταν για μένα η καλύτερη λύση αλλά θα καθυστερήσει. Δυστυχώς στην Ελλάδα η προσπάθεια ματαιώθηκε. Μετά από προτροπή του Αλέξη Τσίπρα άρχισα να εξετάζω την επιλογή Βοτανικός. Πείστηκα πως αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Επειδή όμως ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, συναντήθηκα δύο φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πλέον δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος θα κάνει πίσω. Το πιο ευχάριστο είναι πως ο Μπακογιάννης είναι πιο θετικός και από μένα. Συμφωνήσαμε πως μετά τις εθνικές εκλογές θα συστήσουμε ομάδα εργασίας. Ό,τι εισηγηθεί αυτή η ομάδα θα γίνει. Μαζί του συμφωνήσαμε και τον τρόπο χρηματοδότησης που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Απαιτούμε η Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό να γίνει δική μας ή να αποκτήσουμε τα δικαιώματα χρήσης για 99 χρόνια. Κάθε μέρα που περνάει αυτό που συμβαίνει αποτελεί την μεγαλύτερη αδικία. Για πρώτη φορά βρισκόμαστε τόσο κοντά στη λύση και δεσμεύομαι πως θα κάνω τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να μπούμε στο δικό μας σπίτι. Η Παναθηναϊκή πολιτεία είναι η λύση. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι λέει το μέλλον.

«Τα τρία βήματα προς την Ανάσταση του Παναθηναϊκού»
Ανεξάρτητα από το μέλλον του γηπέδου έχω τονίσει την ανάγκη ο σύλλογος να λειτουργήσει σε άλλα πρότυπα όπως αυτό της Μπαρτσελόνα. Μου φαίνεται αδιανόητο ο σύλλογος να εξαρτάται από έναν μόνο άνθρωπο. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου του θα μικραίνει όλο και περισσότερο. Δεν κάνω απλά κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά είναι συναγερμός. Το 2012 μου ζητήθηκε να συνεχίσω το μπάσκετ, πέρσι να σώσω τον Ερασιτέχνη. Τώρα το γήπεδο και η ΠΑΕ. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνουν τα εξής. Η πολιτεία να θωρακίσει τον Βοτανικό. Στη συνέχεια να δημιουργηθεί μία οικονομική βάση μίνιμουμ 20 εκατ. ευρώ μέχρι να μπούμε στον Βοτανικό. Δεν γίνεται οι επιφανείς Παναθηναϊκοί να τους ενδιαφέρει μόνο πως θα πάρουν μία τσάμπα πρόσκληση για να δουν το ματς με τον Ολυμπιακό. Αφού γίνουν τα παραπάνω θα ζητήσω από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Έχω αποφασίσει να αναλάβω τα χρέη. Χωρίς γήπεδο όμως δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία να αποτελέσει και εκείνος μέρος της ιστορίας. Από την πλευρά μου θα δωρίσω της μετοχές της ΚΑΕ που ανέρχονται στα 25 εκατ. ευρώ. Όχι μία χρεοκοπημένη ομάδα. Αν για μία ακόμα μία φορά δεν υπάρχει ανταπόκριση την 1η Ιουλίου θα παραχωρήσω το μάνατζμεντ της ΚΑΕ μέχρι να πωληθεί. Κουράστηκα να είμαι ο μόνος που παλεύει. Θεωρώ πως αυτά είναι επαρκή κίνητρα για να αναστηθεί ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας. Δεσμεύομαι ότι αν καταφέρουμε να διασφαλίσουμε όλα αυτά, θα ηγούμαι της προσπάθειας αυτής. Μετά θα προκηρύξω εκλογές και ο πρόεδρος θα εκλέγεται από τον κόσμο του στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα και των άλλων μεγάλων ομάδων. Ήδη έχει γίνει η προεργασία και σύντομα θα σας παρουσιαστεί. Αυτά θα είναι τα χρήματα για την μεταβατική περίοδο μέχρι να μπούμε στο σπίτι μας. Τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια; Προέδρους να εμπλέκονται σε δικογραφίες, να ρίχνουν την ομάδα τους για ένα καπρίτσιο. Στην τελική σημασία έχει ο κόσμος και όχι οι μετοχές. Μόνο έτσι θα ξαναζήσουμε στιγμές όπως το Άμστερνταμ, το Μιλάνο, το Άμστερνταμ. Μόνο έτσι θα ξαναγίνει πράξη το πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ. Θα έχω ήσυχη τη συνείδησή μου πως θα έχω κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ομάδα που αγαπώ».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Για την αίσθηση που έχει σχετικά με την αντίδραση του κυρίου Αλαφούζου: «Με τον κύριο Αλαφούζο έχω να μιλήσω πάνω από έναν χρόνο. Δεν έχουμε ανταλλάξει καμία άποψη. Έχει πει δημοσίως ότι ψάχνει να απεμπλακεί από αυτό που λέγεται Παναθηναϊκός. Θα πρέπει ο κόσμος να κινητοποιηθεί, η πολιτεία να φροντίσει για το έργο και το τελευταίο κομμάτι είναι ο κύριος Αλαφούζος να παραχωρήσει τις μετοχές του».

Για το αν έχει πάρει μηνύματα πως το πλάνο μπορεί να πετύχει: «Αρχικά είναι δύο διαφορετικές περίοδοι. Τότε δεν υπήρχε το πλάνο του γηπέδου. Θέλω να πιστεύω πως είτε κάποιος έχει ένα ευρώ, είτε ένα εκατ. ευρώ θα βοηθήσει. Είναι Παναθηναϊκός συναγερμός».

Για το τι συμβαίνει αν προχωρήσει το γήπεδο αλλά δεν μαζευτεί το ποσό: «Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για τη δική μου συμμετοχή».

Για το πότε γίνεται η πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο: «Υπάρχει σειρά προτεραιότητας για τα τρία πράγματα που ανέφερα».

Για το από ποιον έγινε ο πόλεμος στο Athens Alive: «Όταν δεν έχεις αποδείξεις δεν γίνεται να μιλήσεις. Έχω υποψίες αλλά θα τις κρατήσω για τον εαυτό μου».

Για το τι άλλαξε στο μυαλό του για τον Βοτανικό: «Θεωρούσα πάντα πως το ΟΑΚΑ είναι καλύτερη λύση. Δεν μπόρεσε να προχωρήσει το Athens Alive. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή ο Βοτανικός αλλά είναι η πιο ρεαλιστική».

Για το τι πήγε στραβά αυτά τα 11 χρόνια και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στη σημερινή κατάσταση: «Αυτά πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα που τα κατασπατάλησε. 11 χρόνια μετά συνεχίζουμε να πληρώνουμε τη δική του κακοδιαχείριση».

Για το τι ζήτησε ο Ρικ Πιτίνο: «Με τον κύριο Πιτίνο είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Όταν επέστρεψε στην Αμερική μου ανέφερε κάποιους πολύ σημαντικούς οικογενειακούς λόγους και αυτό ήταν απόλυτα σεβαστό».

Για το γήπεδο μπάσκετ στο πρότζεκτ του Βοτανικού: «Ο κύριος Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ ένθερμος. Το πως θα γίνει είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί η ομάδα εργασίας. Όπως είπα αυτό είναι που θα ακολουθηθεί».

Για τον κόσμο που θα χωρούν οι εγκαταστάσεις: «Μπορώ να σας πω ότι γήπεδο του ποδοσφαίρου θα πάει στις 38.000 και το μπάσκετ στις 15.500».

Για το αν έχει γίνει κρούση σε πιθανούς συμπαίκτες: «Σήμερα γίνεται η κρούση, σήμερα βγαίνουμε και εξηγούμε τι ζητάμε από τον κόσμο».

Για τη χρηματοδότηση του γηπέδου: «Η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι καλυμμένη 100%. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας εξηγήσουμε με τον κύριο Μπακογιάννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου».

Για τις μετοχές: «Ο Ερασιτέχνης θα είναι η Μάνα του Λόχου και από εκεί και πέρα θα είναι υπάρχουν υπεύθυνοι για το κάθε τμήμα».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με άλλους επιφανείς Παναθηναϊκού: «Έχω συζητήσει με ανθρώπους που ήταν μέτοχοι. Έχω φιλία με τον κύριο Νίκα, καλή επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Δεν πιστεύω πως άνθρωποι που αγαπούν τον Παναθηναϊκού δεν θα βοηθήσουν στην Αναγέννησή του».

Για το αν έχει κάνει επαφή με τράπεζες: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν αυτό το έργο να προχωρήσει».

Για το αν θα μιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη πρέπει να μιλήσω μαζί του. Θα πρέπει να μην είμαστε στα όρια του υποβιβασμού. Θα πρέπει να πάρουμε άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη και η ομάδα να είναι μεγάλο μέγεθος και φανέλα που τη σέβεται όλη η Ευρώπη»...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: