28.6.19

Αποφασίζω και διατάσσω...

Άντα Ψαρρά

Με τον αέρα της διαφοράς των 9 μονάδων στις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. αμφισβήτησαν τη γνωμοδότηση των προέδρων της Βουλής, αλλά και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να...
επιλέξει από τους προτεινόμενους την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Το υπουργικό συμβούλιο, εφόσον προφανέστατα τόσο η Βουλή όσο και η κυβέρνηση εξακολουθούσαν να λειτουργούν, επέλεξε την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ αναμένεται η υπογραφή από τον ΠτΔ του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει τον ορισμό τους.

Οι ακόμα και απειλητικές πιέσεις ωστόσο συνεχίστηκαν με σφοδρότητα, αυτή τη φορά απευθείας προς τον Πρ. Παυλόπουλο, προκειμένου να πράξει αντίθετα με αυτό που ορίζουν τα συνταγματικά του καθήκοντα.

Χθες, με τον ίδιο αέρα, ο αρχηγός της Ν.Δ. (ρ/σ ΣΚΑΪ) παρεμβαίνοντας ωμά σε ό,τι αφορά τον θεσμικό ρόλο του ΠτΔ, αμφισβητώντας τις ολοκληρωμένες πριν από τις ευρωεκλογές επιλογές της Βουλής και προσβάλλοντας τους ήδη επιλεγέντες πρόεδρο και εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δήλωσε: «Αποτελεί προνόμιο της επόμενης κυβέρνησης να διορίσει άμεσα την ηγεσία του Αρείου Πάγου, πρόεδρο, εισαγγελέα και τους αντιπροέδρους στο ΣτΕ και οι θέσεις αυτές θα πληρωθούν άμεσα, με επιλογές που εκτιμώ ότι θα είναι υπεράνω υποψίας και αναμφισβήτητου κύρους».

Δεν εξήγησε βέβαια πώς τόσα χρόνια καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε ποτέ το ανάλογο «προνόμιο» να εκπαραθυρώσει με το έτσι θέλω τη νόμιμα διορισμένη ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η... αξιοκρατία έρχεται!...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: