1.6.19

Επιστολή της ΕΦΣΥΝ στους αναγνώστες της...

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συμπληρώνει σε λίγους μήνες εφτά χρόνια κυκλοφορίας. Το γεγονός ότι μια ανεξάρτητη, συνεταιριστική εφημερίδα άντεξε σε συνθήκες κρίσης και συγκαταλέγεται στις πρώτες σε κυκλοφορία ημερήσιες εφημερίδες είναι από μόνο του επίτευγμα. Αυτό οφείλεται κατά πρώτο και κύριο λόγο σε εσάς που τη στηρίξατε και τη στηρίζετε σταθερά. Γιατί τα...
μόνα έσοδά μας προέρχονται από την κυκλοφορία και τις διαφημίσεις.

Αυτή η σταθερή υποστήριξη είναι έκφραση εμπιστοσύνης σε ένα μοναδικό εκδοτικό εγχείρημα, πίσω από το οποίο δεν κρύβονται ούτε ολιγάρχες μεγαλοεκδότες ούτε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Αποδείξαμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες ότι είναι δυνατή η ύπαρξη μιας πραγματικά αδέσμευτης και πλουραλιστικής εφημερίδας, η οποία δεν μετέχει σε παιχνίδια διαπλοκής, έχει ξεκάθαρες θέσεις, δεν παραπλανά, είναι σε συνεχή και ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία και πάνω απ' όλα ασκεί κριτική, ενδεχομένως σκληρή, αλλά έντιμη, προς κάθε κατεύθυνση.

Η ανεξαρτησία όμως μιας εφημερίδας στην εποχή μας κοστίζει ακριβά, ιδιαίτερα όταν έχει να αντιμετωπίσει τον αδυσώπητο πόλεμο που δέχεται από πολλές πλευρές ώστε να υποστείλει τη σημαία της και να ενταχθεί υπάκουα στη σωρεία των «πρόθυμων» μέσων που δοξάζουν καθημερινά τα αφεντικά και παράγουν αδιάκοπα ψευδείς ειδήσεις για να χειραγωγούν τον κόσμο.

Από την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε η εφημερίδα μας μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος της έκδοσης. Από την τιμή του χαρτιού μέχρι την εκτύπωση και τη διανομή της.

Ταυτόχρονα οι κυκλοφορίες όλων των εφημερίδων μειώνονται και τα σημεία πώλησης περιορίζονται. Σε αυτό το πλαίσιο απειλείται ακόμη περισσότερο η ελευθερία του Τύπου, ενώ τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των εφημερίδων δεν εφαρμόστηκαν ποτέ μέχρι σήμερα.

Ωστόσο η εφημερίδα μας ανταποκρίνεται πλήρως, όχι μόνο στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους σε αυτήν, αλλά και προς την πολιτεία, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για να διασφαλίσουμε αυτήν ακριβώς την πολύτιμη ανεξαρτησία μας, είμαστε αναγκασμένοι να αναπροσαρμόσουμε από το επόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου την τιμή πώλησης της εφημερίδας μας κατά ένα μικρό ποσοστό, καθημερινά και για το φύλλο του Σαββατοκύριακου.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι αναγνώστες μας θέλουν να συνεχίσει να εκδίδεται η «Εφημερίδα των Συντακτών» και δεν θα πάψουν να την εμπιστεύονται και να τη στηρίζουν με την ίδια αγάπη και το ίδιο πείσμα.

Η στήριξή σας μαζί με την κριτική σας, τις απόψεις σας και τις παρατηρήσεις σας είναι απαραίτητες για να συνεχίσει να υπάρχει η εφημερίδα μας. Εμείς θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την κατανόησή σας και να καλέσουμε τους αναγνώστες του φύλλου του Σαββατοκύριακου να γίνουν και καθημερινοί αναγνώστες μας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: