1.6.19

«Βλάπτουν κ΄ οι τρείς τους την Συρία το ίδιο»…


Το προεκλογικό σύνθημα του ΚΙΝΑΛ («Κομμένη η πλάκα») θα μπορούσε κατά παράφρασιν να είναι μια κραυγή για το ζέον θέμα των ημερών. Κραυγή εναντίον εκείνων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα: «Κομμένη η υποκρισία με τη Δικαιοσύνη».

Κομμένη! Γιατί...
χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει. Κι αυτό που υψώνεται περίβλεπτο είναι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, να ελέγχουν την Δικαιοσύνη.

Κι αυτό το ξέρει ο κόσμος. Δεν είναι ηλίθιος να μην καταλαβαίνει την ιδιοτέλεια και τις σκοπιμότητες στη διαμάχη για την επιλογή ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Το ξέρει και γελάει, σαρκάζει και θυμώνει μ΄αυτό το αστείο παιχνίδι της υποκρισίας και της δήθεν θεσμικής προσήλωσης των αντιμαχομένων.

Κατά τούτο, δεν έχουν καμία αξία τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, των επιφανών νομικών και των ποικιλώνυμων δημοσιολογούντων που τάσσονται υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης.

Η ουσία βρίσκεται σ΄αυτό που θα σου πει, χωρίς να το πολυσκεφτεί, ένας «απλός άνθρωπος»: Οι κεφαλές της Δικαιοσύνης να μην ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ναι, το ίδιο λέει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Να περιοριστεί δραστικά η επέμβαση της Εκτελεστικής Εξουσίας για την ανάδειξη ηγεσίας στα Ανώτατα Δικαστήρια (διατύπωσε συγκεκριμένη πρόταση με αφορμή την Συνταγματική Αναθεώρηση).

Επιμύθιο: Για τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και για το ΚΙΝΑΛ, ταιριάζει-τουλάχιστον για το θέμα της Δικαιοσύνης- ο γνωστός στίχος του Καβάφη: «Βλάπτουν κ΄ οι τρείς τους την Συρία το ίδιο»…

Γιάννης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: