1.5.19

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σκοτώθηκε από την σαίτα μου»...



ΒΙΝΤΕΟ

Ο 62χρονος κατηγορούμενος στην κατάθεσή του περιγράφει με λεπτομέρειες πως έγινε η τραγωδία στην Καλαμάτα που κόστισε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη
Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Καλαμάτας, μετά...
τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, από σαϊτα την ημέρα του Πάσχα. Το Open TV στο απογευματινό δελτίο αποκάλυψε την κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο συμβάν και περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς φτάσαμε στην τραγωδία.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαίτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαίτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαίτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαίτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαίτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαίτα σκοτώθηκε άνθρωπος». Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μέλη των μπουλουκιών που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο, δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν, ο 62χρονος μιλούσε σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες του σαϊτοπόλεμου και ευχόταν να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την ημέρα του εθίμου. Τα παιχνίδια που έπαιξε η ζωή στον άτυχο κάμεραμαν περιέγραψε στο ΟPEN TV και τον Δημήτρη Φρέσκο, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Σαραντόπουλος. Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, ο οπερατέρ που έχασε τη ζωή του στον σαϊτοπόλεμο, είχε «τραβήξει» με την κάμερά του ένα παιδί που είχε καεί από το ίδιο έθιμο!

Ένα έθιμο που κρατά από το 1821
Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου κρατάει από το 1821. Τα μπουλούκια προετοιμάζονται ένα χρόνο για το πέταγμα της σαίτας ανήμερα το Πάσχα, εν γνώση του δημοτικού συμβουλίου που τα χρηματοδοτεί, αλλά και της ΕΛΑΣ. Τα μέτρα ωστόσο που είχαν ληφθεί, όπως όλοι λένε εκ των υστέρων, ήταν ελλειπή. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του περί dna παρερμηνεύθηκαν από τους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για κοπτοραπτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κράτησε αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις του δημάρχου, επιθυμώντας ωστόσο να κλείσει το θέμα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Παρασκευή.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του OPEN TV...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: