1.5.19

Επίθεση Ρουβίκωνα στη Μεσόγειος Α.Ε...

ΒΙΝΤΕΟ
Παρέμβαση με μπογιές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε πραγματοποίησαν γύρω στη μία το μεσημέρι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», με αφορμή τον θάνατο 38χρονου...
εργαζόμενου στον ΧΥΤΑ Ληξουρίου, στην Κεφαλονιά.

Όπως αναφέρει σε κείμενο που υπογράφει ο Ρουβίκωνας: «Για ακόμα μία φορά οι εγκληματικές ελλείψεις στη συντήρηση μηχανημάτων εταιρειών «πρότυπο» όπως της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε οδηγούν στην απώλεια ζωής εργάτη».



Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Ο Δήμος Κεφαλονιάς τα τελευταία χρόνια έχει αναθέσει στη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε τη λειτουργία και τη συντήρηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Μία εταιρεία η οποία έχει αντίστοιχες εργολαβίες και αρμοδιότητες σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Τα χρήματα τα οποία υποτίθεται πρέπει να καλύπτουν την ασφάλεια των εργατών και τη συντήρηση μηχανημάτων γίνονται πλεόνασμα κέρδους από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Παράλληλα ο Δήμος νίπτει τας χείρας του και σφυρίζει αδιάφορα για τις τραγικές ελλείψεις», αναφέρει ακόμη το κείμενο για την παρέμβαση.

«Επιλέξαμε να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με το να επιτεθούμε στα κεντρικά της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε στην οδό Αιόλου 67 στο Μοναστηράκι. Μία μικρή κίνηση στο πλαίσιο των ευρύτερων αγώνων, για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπους οι οποίοι παλεύαν για μερικά χρήματα, όπως θρηνούν πλέον τα τρία παιδιά και η γυναίκα του το 38χρονο πατέρα και σύζυγο τους που άφησε την τελευταία του πνοή στο ΧΥΤΑ Ληξουρίου», τονίζει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας.



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: