1.5.19

Τα τεστ - αντοχής που περνούν τα χαρτονομίσματα του ευρώ...

ΒΙΝΤΕΟ

Κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο έχουν σκεφτεί οι επιστήμονες προκειμένου να τεστάρουν την αντοχή των χαρτονομισμάτων του ευρώ, όπως φαίνεται και σε...
εντυπωσιακό βίντεο που ανάρτησε στο twitter η ΕΚΤ. 

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητά τους ακόμη και σε ακραία σενάρια, όπως για παράδειγμα αν ένα χαρτονόμισμα του ευρώ μπει στο πλυντήριο.

Μελετούν τις αντοχές των χαρτονομισμάτων στην υπερβολική τριβή, στο κατά λάθος σιδέρωμα, στο κατά λάθος πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων, στην κατά λάθος έκθεση στα χημικά, το συνεχές «κόλλα-ξεκόλλα» με σελοτέιπ, η έκθεση σε υπερβολικό κρύο, της τάξης των -18 βαθμών Κελσίου, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και η περίπτωση ένα χαρτονόμισμα να βρεθεί σε θερμοκρασίες της τάξης των 140 βαθμών Κελσίου.

Σε όλα τα τεστ, όπως φαίνεται στο βίντεο, τα χαρτονομίσματα του ευρώ αντέχουν γιατί, όπως τονίζεται στο σύνθημα της ΕΚΤ, «έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν» (made to last).

Η δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων με τίτλο Europa που θα ξεκινήσει να εκδίδεται στις 28 Μαΐου θα περιλαμβάνει ένα πορτρέτο της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία και είναι καλλιτεχνικό δημιούργημα του σχεδιαστή Ράινχολντ Γκερστρέτερ...



nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: