29.4.19

«Μήνυμα ελπίδας το αποτέλεσμα στην Ισπανία»...

«Μήνυμα ελπίδας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την «επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία» και την «κατάρρευση του δεξιού PP». Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την...
ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έσπευσε να τονίσει: «Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη».

Προχωρώντας σε μια πολιτική εκτίμηση του σκηνικού που διαμορφώνεται στην Ισπανία έσπευσε να τονίσει πως «Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης».





Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτήρισε «σημαντική για όλη την Ευρώπη» την «ξεκάθαρη επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων» και ελπιδοφόρα την αυξημένη συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην είσοδο στη Βουλή του ακροδεξιού VOX λέγοντας πως «η ενίσχυση όμως των φασιστών, έστω και μικρότερη του αναμενομένου, υπενθυμίζει το στοιχειώδες», παραπέμποντας στο ιστορικό σύνθημα «No Pasaran» (Δεν θα περάσουν).

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε πως ο αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών γεννά αισιοδοξία και προβληματισμό. «Αισιοδοξία για την προοδευτική συμμαχία που μπορεί να διαμορφωθεί με τη νίκη σοσιαλιστών και το αποτέλεσμα των Podemos. Προβληματισμό για την είσοδο ακροδεξιάς στη Βουλή για πρώτη φορά μετά την πτώση του Φράνκο».

Με δεύτερη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Δ. Παπαδημούλης μιλά για «ιστορική ήττα για το αδελφό της Ν.Δ., Λαϊκό Κόμμα» εκτιμώντας πως «πληρώνει βαρύ κόστος για τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί, αλλά και για τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τη δεξιά στροφή του»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: