1.4.19

Ο Βαρουφάκης πήγε σε γύρισμα...

...να δει τον Λούλη-Βαρουφάκη...

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του Δανάη Στράτου βρέθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να παρακολουθήσουν μια σκηνή από την...
νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Ανήλικοι στο δωμάτιο» [Adults in the Room] που βασίζεται στο βιβλίο του «Ανίκητοι ηττημένοι».

Σ’ αυτή έπαιζαν ο Χρήστος Λούλης και ο Νίκος Ψαρράς κι έτσι εκείνος είχε την ευκαιρία να δει τον πρώτο να τον ενσαρκώνει και τον Ψαρρά να ντύνεται τον δικηγόρο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το εν λόγω γύρισμα είχε να κάνει με παλιότερο «σκηνικό»όπου είχαν συγκεντρωθεί καθαρίστριες με κόκκινα γάντια για να διαμαρτυρηθούν για όσα συνέβαιναν. Το ζευγάρι απόλαυσε το γύρισμα και ο πρώην Υπουργός Οικονομίας πόζαρε με άνεση με τους δύο πρωταγωνιστές.

Να θυμίσουμε εδώ ότι τα γυρίσματα της φιλόδοξης ταινίας που σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη θα διαρκέσουν δώδεκα εβδομάδες και θα γίνουν στην Ελλάδα,το Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.Στην υποσχόμενη αυτή ταινία ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη,ο Αλέξανδρος Μπουρδούμη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,ενώ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο παίζει ο Δημήτρης Τάρλοου.

Μαζί τους θα δούμε τους Χρήστο Στέργιογλου, Θάνο Τοκάκη, Θέμη Πάνου. Όσο για τους ξένους πρωταγωνιστές που παίρνουν μέρος στην ταινία; Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ούλριχ ο Τούκουρ, Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε τα δικαιώματα του βιβλίου στον κ. Γαβρά που, όταν έμαθε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ζήτησε τα χειρόγραφα για να γυρίσει τη νέα του ταινία. Το βιβλίο αποτελεί χρονικό των έξι πρώτων μηνών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και περιέχει αναλυτικές περιγραφές καθώς και διαλόγους που ο Βαρουφάκης είτε ηχογράφησε με το κινητό του, είτε μεταφέρει βάσει των σημειώσεών του.

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», αναφέρει σε σημείωμά του ο διακεκριμένος σκηνοθέτης...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: