29.4.19

Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποκάλυψη – «φωτιά»...



...για το μυστηριώδη ρόλο της μητέρας της...

Σε νέες αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει σάλο στη Βρετανία, προχωρά η πορτογαλική εφημερίδα Sol, με πωλήσεις 33.000 φύλλων κάθε εβδομάδα, καθώς συνδέει τη μητέρα της μικρής Μαντλίν, Κέιτ Μακ Καν, 51 ετών, με την MI5, υποστηρίζοντας ότι κατά την...
εξαφάνιση της κόρης της, εκείνη εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας της υπηρεσίας αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος Χοσέ Αντόνιο Σαράιβα, προσφέροντας απλόχερα τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας, υποστήριξε ότι ένας γιατρός είχε επικοινωνήσει μαζί του για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν, επιμένοντας ότι η εξαφάνισή της συνδέεται με τη «μυστική δραστηριότητα» των γονιών της, λόγω της «πιθανής» συμμετοχής της μητέρας της στην MI5.

Την Παρασκευή συμπληρώνονται 12 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν, καθώς το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2007, η 3χρονη Μαντλίν Μακ Καν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Ο Σαράιβα -για πολλούς αμφιλεγόμενους δημοσιογράφος- εκτιμά πως έτσι εξηγείται και η τότε απόφαση του Γκόρντον Μπράουν να στείλει το Βρετανό πρέσβη στο θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε το 3χρονο κορίτσι, τονίζει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ανάλογο ισχυρισμό έχει κάνει και ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Πορτογαλίας, Γκονσάλο Αμαράλ, υποστηρίζοντας πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι η MI5 βοήθησε στη συγκάλυψη της εξαφάνισης και του θανάτου της Μαντλίν. 

Η μητέρα της Μαντλίν, επέμεινε πάντως από την αρχή ότι η κόρη της είχε απαχθεί, ενώ η ίδια και ο σύζυγός της έχουν καταθέσει αγωγή στον Αμαράλ για τα όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας, από την πλευρά του, έχει χαρακτηρίσει τις θεωρίες συνωμοσίας ως «γελοίες», δηλώνοντας πως οι «κατηγορίες» που προσάπτονται στους γονείς της μικρής Μαντλίν, έχουν απασχολήσει μια μικρή μειοψηφία κόσμου. 

«Το μυστήριο μπορεί να λυθεί σε μια εβδομάδα»

Στο μεταξύ, βέβαιος πως θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν μέσα σε μόλις μια εβδομάδα εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες ένας εμπειρογνώμονας -εφόσον η αστυνομία έδινε στη δημοσιότητα κρίσιμα στοιχεία DNA που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση.

Ο δρ. Μαρκ Πέρλιν εκτιμά ότι πολύπλοκα δείγματα DNA αποτελούν το «κλειδί» για το τι πραγματικά συνέβη στο κορίτσι που αγνοείται από το 2007.

Παρ΄ όλο που η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει προσπαθήσει σκληρά να δώσει απαντήσεις στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν, από τα ιατροδικαστικά στοιχεία που έχει συλλέξει, ο δρ. Πέρλιν θεωρεί ότι η ειδική ομάδα ερευνών του Πίτσμπουργκ μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης.

Η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου (FFS) διαθέτει 18 δείγματα από την έρευνα, για τα οποία ο Πέρλιν ζητάει τη δημοσίευσή τους.

«Νομίζω ότι η FSS δημιούργησε αξιόπιστα δεδομένα DNA και οι μέθοδοι τους ήταν αποδεδειγμένες εργαστηριακές μέθοδοι, μερικές από τις οποίες μάλιστα, καινοτόμες. Αλλά δεν ήξεραν πώς να ερμηνεύσουν σωστά τα δεδομένα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Daily Star.

«Ανάλογα με τα στοιχεία, θα χρειαστούμε μία έως δύο εβδομάδες αφού θα το λάβουμε, προκειμένου να δώσουμε μια αρχική προκαταρκτική έκθεση», συμπλήρωσε.  Ο ίδιος έχει δηλώσει άλλωστε την πρόθεσή του να βοηθήσει στην έρευνα, ωστόσο δεν έχει λάβει κάποια απάντηση από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Σχεδόν 12 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής, οι Αρχές δεν έχουν φτάσει καν κοντά στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Η Αγγλίδα Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2007 από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, σε ηλικία τριών ετών.

Για πολλούς η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία»...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: