1.4.19

«Πυρά» Βούτση κατά Κωνσταντοπούλου για το Πόθεν Έσχες...

Ακατάληπτα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δημοσιεύματα στα «Νέα» που υποστηρίζουν ότι διαρρέουν τα πόθεν έσχες από την Βουλή και ότι ο...
πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής δεν τα δημοσιοποιούν για να εκβιάζουν. Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής αφήνει αιχμές για την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έκανε δηλώσεις επί του συγκεκριμένου θέματος.

«Υπάρχουν και όρια. Το όριο είναι τουλάχιστο η αναπαραγωγή του υπαινιγμού συστηματικά ότι δεν τα βγάζουμε για οργανωτική ή τεχνική ατέλεια – που ούτε αυτό υπάρχει – αλλά ότι δεν τα βγάζουμε διότι έχει στηθεί μηχανισμός εκβιασμού ενόψει εκλογών. Έτσι δημιουργούνται επιπλέον στοιχεία εναντίον του πολιτικού συστήματος» υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Πρόκειται όχι απλά περί fake news το αναπαραγόμενο επί δύο εβδομάδες ότι ο Βούτσης κάθεται πάνω, στα πόθεν έσχες που εμπλουτίσθηκε με το ότι τώρα και ο Τσίπρας κάθεται πάνω στα πόθεν έσχες» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «τώρα έγινε ένα ακόμη βήμα ότι από κοινού δεν τα δημοσιοποιούν επειδή έχουν πρόσβαση και κάνουν εκβιασμούς. Αυτά αναπαράγονται και δημιουργούν ένα γεγονός».

«Αν έβλεπα σήμερα μόνο αυτή την δημοσίευση που υπάρχει στα «Νέα» για τη Βουλή και τα πόθεν έσχες και δεν είχαν προηγηθεί κάποια πράγματα θα έλεγα ότι λόγω ήταν της ημέρας. Όμως και τις προηγούμενες ημέρες είχε διακινηθεί ένα αφήγημα» σχολίασε ο Ν. Βούτσης σημειώνοντας ότι «σήμερα αναδεικνύεται το θέμα και χοντραίνει. Υιοθετούνται φήμες από ένα ΜΜΕ ότι δεν δημοσιοποιούμε τα πόθεν έσχες των τελευταίων ετών για να κάνουμε χειραγώγηση και χειρισμό τους».

Ο Ν. Βούτσης ρωτήθηκε αν η Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι αυτή που άρχισε την αναπαραγωγή του θέματος. «Είναι αρχή και το τέλος. Αυτή το αναπαράγει. Και επειδή προφανώς θεωρούν ότι λόγω γνώσεων για την Βουλή» είπε εμφατικά και συνέχισε: «δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Αν μπορούσα να τα παρακολουθήσω νοητικά, θα κατέληγα και σε συμπεράσματα». Υπενθύμισε ότι επί της πρ. προέδρου της Βουλής «δεν Δεν είχε καν συγκληθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες. Εμείς επανασυστήσαμε την Επιτροπή και μάλιστα σας δώσαμε και δύο πόθεν έσχες μαζεμένα». «Δημοσιοποιήθηκαν από εμάς οι δηλώσεις του 2012, 2013, 2014 και 2015 και θα είχαν δημοσιοποιηθεί όλες αν δεν μεσολαβούσε η απόφαση του ΣτΕ» υπογράμμισε.

Επί της ουσίας των «καταγγελιών» ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι καμία δήλωση μη πολιτικού προσώπου δεν ελέγχεται από τη Βουλή και ότι τη μία φορά που κατατέθηκαν στη Βουλή παρέμειναν για ένα μην και ακολούθως εστάλησαν στην Γ Μονάδα της Γενικής Γραμματείας Διαφθοράς του Υπ0ουργείου Δικαιοσύνης όπου «βρίσκονται εδώ και 4 χρόνια». «Από εδώ δεν περνά ούτε ελέγχονται οι δηλώσεις ούτε των δημοσιογράφων ούτε των δικαστικών ούτε άλλων υπόχρεων» τόνισε και ξεκαθάρισε: «ο Γ. Παπαχρήστος λέει ότι είχαμε πρόσβαση και ότι δόθηκαν στοιχεία στον Π. Καμμένο. Δεν έχουμε πρόσβαση δεν έχουν δημοσιοποιηθεί δεν έχουν αναρτηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: