1.4.19

Η νέα μέθοδος των εκδοτών...

...για να απολύουν εργαζόμενους...

H νέα μόδα των... απολύσεων είναι η κατάργηση ή ελαχιστοποίηση δημοσιογραφικων τμημάτων ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται αυθαίρετα οι ώρες εργασίας χωρίς να καταβάλλονται οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Ετσι χωρίς καμία προειδοποίηση, αιτία ή...
αιτιολογία απολύθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσέκλημας μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, από την εφημερίδα «Έρευνα» Τρικάλων. 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταγγέλλει για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον Τύπο, είναι τα θύματα μιας εξοντωτικής πολιτικής, που έχει ως κύριο σκοπό, την επιβολή εκφοβισμού και αντεργατικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην συγκεκριμένη εφημερίδα, με την απόλυση του δημοσιογράφου, σχεδόν καταργείται το αθλητικό τμήμα που το υποστήριζαν επαγγελματίες του κλάδου και «παραδίδεται» η χρήση του σε εμπόρους είδησης και διαφημιστές.

Πληροφορίες που μεταβιβάζονται προς τη διοίκηση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, είναι ότι το προαναφερόμενο γεγονός αποτελεί πλέον τη νέα «μόδα» στην περιοχή των Τρικάλων, με δημοσιογραφικά τμήματα εφημερίδων να καταργούνται ή να ελαχιστοποιούνται, ενώ αυξάνονται αυθαίρετα οι ώρες εργασίας χωρίς να καταβάλλονται οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει οι συντάκτες να γίνουν από καμιά εργοδοσία αναλώσιμο είδος στην επιδίωξη του κέρδους και θα περιφρουρήσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, το δικαίωμά τους στην εργασία.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκληθεί σύσκεψη του Δ.Σ. με τους συναδέλφους της περιοχής Τρικάλων, προκειμένου να εξεταστούν από κοντά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για προσφυγές στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, ώστε να διαφυλαχθούν τα εργασιακά δικαιώματα τους, που κάποιοι ορέγονται να καταργήσουν με την βοήθεια… προθύμων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: