1.3.19

«Ο Βέμπερ διακινεί τα fake news της ΝΔ»...

Στο στόχαστρό του για διακίνηση fake news της ΝΔ έβαλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την...
προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος του ΕΛΚ για πρόεδρος της Κομισιόν αναπαράγει τα fake news της ΝΔ, χωρίς να ενημερωθεί από την κυβέρνηση για την αλήθεια. Εκτός από υπερδεξιός, είναι και πλήρως ακατάλληλος για πρόεδρος της Κομισιόν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε σχετική έρευνα, παίρνει μόνο 4%!», σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.



Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βέμπερ τόνισε την Πέμπτη ότι: «Είναι ανησυχητικό το ότι η ελληνική κυβέρνηση, χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία, προκειμένου να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες της Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές. Καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το έχει κάνει αυτό. Σε μία δημοκρατία είναι πολύ προβληματικό το να περιορίζεις το δικαίωμα ψήφου».

Ωστόσο, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών με κοινή ανακοίνωση σημείωσαν μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διαστρεβλώνει σκανδαλωδώς την πραγματικότητα σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές».

Σε άλλη ανάρτησή του, στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, με αφορμή τη συζήτηση στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ότι «η στροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη, με εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης και η απομόνωση των ακροδεξιών Όρμπαν-Σαλβίνι-Λεπέν που θέλουν την οπισθοδρόμηση και τη διάλυση της ΕΕ, κερδίζει έδαφος». Προσθέτει ωστόσο, ότι «η ακροδεξιά παραμένει ισχυρή και μέσα στο ΕΛΚ και μέσα στη ΝΔ»...



altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: