1.3.19

Έδενε το μωρό στο καθισματάκι και έφευγε...

Ανατριχίλα προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την 30χρονη μητέρα που άφησε μόνο του το μωρό της κι εκείνο κάηκε ζωντανό από...
φωτιά που ξέσπασε στο μικρό διαμέρισμα όπου έμεναν στη Βάρκιζα. Όπως φαίνεται αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα άφηνε το παιδί μόνο του στο σπίτι και έφευγε.

Η νεαρή γυναίκα, που κρατείται, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είχε αφήσει το παιδί στο κρεβάτι μόνο του και είχε κατέβει για να δει έναν φίλο της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 30χρονη φέρεται να παραδέχθηκε ότι πολλές φορές έδενε το 13 μηνών κοριτσάκι της στο παιδικό του καθισματάκι κι έφευγε από το σπίτι για να συναντήσει τους φίλους της.

Μάλιστα αυτό γινόταν για πάρα πολλές ώρες και όπως φέρεται να είπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα επέστρεφε στο σπίτι, το τάιζε και μετά ξαναέφευγε μεταδίδει το Star.

Άλλες πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι αρκετές φορές για να μην κρυώνει το παιδί, όσο εκείνη έλειπε, του έβαζε μια ηλεκτρική σόμπα κοντά στο κρεβάτι και άφηνε αναμμένο ένα πιστολάκι για τα μαλλιά, ώστε να ζεσταίνονται τα πόδια του.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.

Οι γείτονες λένε ότι δεν είχαν δει ποτέ το μικρό κοριτσάκι και το μόνο που άκουγαν ήταν το γοερό του κλάμα μέσα από τις κλειστές πόρτες της μικρής γκαρσονιέρας της οδού Έριδος στη Βάρκιζα.

Πολλές φορές έστελνε στο σπίτι για να δει πώς είναι το παιδί τον οδηγό ταξί, με τον οποίο είχε στο παρελθόν σχέση. Εκείνος μάλιστα, αν και δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, το είχε αναγνωρίσει και σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να το πάρει μαζί του.

Αρκετές μάλιστα είναι οι μαρτυρίες που αναφέρουν ότι από το διαμέρισμα της 30χρονη ακούγονταν συχνά καυγάδες, καθώς ο ταξιτζής δεν μπορούσε να δεχθεί ότι η γυναίκα είχε κάνει μια νέα σχέση.

Μ’ αυτή τη νέα σχέση βρισκόταν και το βράδυ της Τετάρτης, μέσα σε ένα αυτοκίνητο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της. Φαίνεται ότι τον είχε γνωρίσει πριν από λίγο καιρό μέσω των social media, ενώ πολλοί γείτονες λένε πως το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να βγαίνει έξω, αδιαφορώντας για την ασφάλεια και την υγεία του παιδιού της.

Το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης επέστρεψε στο σπίτι της στη Βάρκιζα, όπως συνήθιζε, για να ρίξει μια κλεφτή ματιά στο κοριτσάκι της. Είδε τους καπνούς, αλλά όπως είπε στους αστυνομικούς είχε ήδη ειδοποιηθεί η πυροσβεστική και αντί να προσπαθήσει να βγάλει το παιδί από το φλεγόμενο διαμέρισμα κατέβηκε ξανά στον δρόμο.

Αυτό που έκανε τρομερή εντύπωση στους αστυνομικούς που την ανέκριναν ήταν ότι η νεαρή μητέρα φαινόταν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Μάλιστα ρωτούσε τους πυροσβέστες «με μένα τι θα γίνει; Θα γυρίσω στο σπίτι μου»; Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.

Η κατηγορούμενη, η οποία δεν έχει δικηγόρο, οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Το χρονικό της φρίκης

Όλα συνέβησαν στη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η Πυροσβεστική έφτασε στην οδό Έριδος μετά από κλήση για πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.


Μπαίνοντας μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα οι πυροσβέστες λύγισαν, βλέποντας απανθρακωμένο πάνω σε ένα διπλό κρεβάτι ένα κοριτσάκι μόλις 13 μηνών που ήταν μόνο στο σπίτι.

Η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη, αλλά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από κάποιο θερμαντικό σώμα.

Η 30χρονη μητέρα του βρέφους που χάθηκε στη φωτιά είχε άλλα δυο παιδιά. Το ένα βρίσκεται σε ίδρυμα, καθώς το εγκατέλειψε αμέσως μόλις το γέννησε, ενώ το δεύτερο πέθανε πριν από μερικά χρόνια από σπάνια ασθένεια, όπως έλεγε η ίδια, αν και ακούστηκε στη γειτονιάς ότι «έφυγε» από ασιτία.

Η γυναίκα ήταν υιοθετημένη και στα 16 της χρόνια έμεινε ολομόναχη στον κόσμο, χωρίς κανένα στήριγμα, καθώς η θετή της μητέρα πέθανε. Εκείνη μπήκε σε ορφανοτροφείο μέχρι τα 18 της χρόνια. Πούλησε μεγάλο μέρος της περιουσίας που της είχε αφήσει η μητέρα της και προσπαθούσε να βρει μια δουλειά για να εργαστεί.

Άνθρωποι που τη γνωρίζουν μιλούν για ένα πολύ όμορφο κορίτσι που όμως τον τελευταίο καιρό έδειχνε ψυχικά ασταθής, εκδηλώνοντας έντονο εκνευρισμό κατά καιρούς και απότομα ξεσπάσματα. Ζητήθηκε μάλιστα να εξεταστεί από ειδικό ψυχολόγο...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: