1.3.19

Δεν γίνεται χαΐρι έτσι...

Με πόση χαρά τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ μας πούλησαν τη δική τους ερμηνεία για την έκθεση της Κομισιόν. Με...
πόσο ενθουσιασμό ανήγγειλαν την «κατάρρευση του αφηγήματος Τσίπρα». Πόσα επένδυσαν σε μια ενδεχόμενη εμπλοκή στην εκταμίευση του 1 δισ.

Όλη μέρα προχθές τα επιτελεία τους έκαναν όνειρα. Έβλεπαν τα δημοσιονομικά της χώρας να καταρρέουν, την έξοδο στις αγορές για δεκαετές ομόλογο να αποτυγχάνει, τα σπρεντ να εκτινάσσονται, μια νέα κρίση δανεισμού να μας ξαναχώνει βαθιά στα Μνημόνια.

Και όλα αυτά γιατί ο Τσίπρας με τους συριζομαδούρους του είχαν το θράσος να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Να διατηρήσουν το ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Να αμφισβητήσουν τη μείωση του αφορολόγητου για το 2020. Να προωθήσουν σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Να επεκτείνουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να δώσουν επίδομα ενοικίου. Ανήκουστα πράγματα.

Και έτσι χάρηκαν χαρά μεγάλη όλοι αυτοί που από τη μια κατηγορούν την κυβέρνηση για προεκλογική παροχολογία και από την άλλη υποκινούν τους δημοσίους υπαλλήλους σε προσφυγές για τα αναδρομικά.

Αλλά ήρθε ο Μοσκοβισί και τους το χάλασε. Κανένα αφήγημα δεν κατέρρευσε. Ούτε αυτή τη φορά. Το 1 δισ. -λεφτά που μας οφείλουν- θα εκταμιευτεί κανονικά. Η Ελλάδα είναι κανονικό μέλος της Ευρωζώνης και αποφασίζει μόνη της εντός των στόχων στους οποίους έχει δεσμευτεί. Και αν υπάρχουν εκκρεμότητες, θα διευθετηθούν.

Πίκρα η Ν.Δ. και οι παπαγάλοι της.

Και αναδίπλωση ξανά στον Ρουβίκωνα, τη Βενεζουέλα και τον Πολάκη που καπνίζει. Δεν γίνεται χαΐρι έτσι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: