1.2.19

Με προκλήσεις στο Αιγαίο...



...«καλωσόρισαν» οι Τούρκοι τον νέο Α/ΓΕΑ...

Ανήμερα της τελετής παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΑ από τον πρώην πλέον και νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου στον αντικαταστάτη του Αντιπτέραρχο (Ι) Γιώργο Μπλιούμη, οι Τούρκοι φρόντισαν να...
τον «καλωσορίσουν» με την καθημερινή – σχεδόν – παραβατική τους συμπεριφορά στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 2 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, με ισάριθμα «ζευγάρια» F-16, καθώς και ένα μεμωνομένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 της αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, συνολικώς 5 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 34 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), όλες από τους σχηματισμούς των μαχητικών, στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού  και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Δεν σημειώθηκε καμία «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) των τουρκικών με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν σε κάθε περίπτωση για να τους αναχαιτίσουν.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: