1.2.19

Μητσοτάκης: Αποτέλεσμα συναλλαγών η οριακή πλειοψηφία......της κυβέρνησης...

«Η κυβέρνηση έχει πλέον μια οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε...
συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μια ξεκάθαρη ήττα. «Από μόνη της, η προκήρυξη των εκλογών θα αλλάξει το κλίμα στις διεθνείς αγορές και θα σφραγίσει τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή ελπίδας για τον ελληνικό λαό» υποστηρίζει.

«Η κυριαρχία των λαϊκιστών το 2015 αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την Ελλάδα, αλλά ευτυχώς είμαστε μια δημοκρατική χώρα και σύντομα θα ακουστεί η φωνή των πολιτών. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις, παραμένω πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019 θα φέρει σταθερότητα και ελπίδα» εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Επιμένει για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

«Είναι σωστή η επισήμανση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι πάρα πολλοί Έλληνες διαφωνούν με την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και γι’ αυτό το λόγο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας και να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να θέσουμε βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ» διαμηνύει.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας σκόπιμα χρησιμοποίησε ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα, με στόχο να αλλάξει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό και να αποκομίσει βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος. Παράλληλα, ο στόχος του ήταν η αποκατάσταση της προσωπικής του αξιοπιστίας προς τους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας, με δεδομένο ότι η συμφωνία με τα Σκόπια ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους. Ακριβώς όπως τον Ιούλιο του 2015, όταν το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο έγινε πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας απέτυχε οικτρά να συνάψει μια συμφωνία που εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα».

Και αυτό, προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγεί γιατί δεν αναζήτησε ποτέ κοινό έδαφος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο ούτε τα ενημέρωσε σε κανένα στάδιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων. Για άλλη μια φορά, όπως και το 2015, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν απογοητευτικό, επισημαίνει. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα, επειδή, μεταξύ άλλων, η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μια «μακεδονική γλώσσα» και μια «μακεδονική εθνότητα», τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

«Να αποκαταστήσουμε γρήγορα την εμπιστοσύνη των αγορών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «είναι κρίσιμο για την επόμενη κυβέρνηση να αποκαταστήσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των αγορών, να μειώσει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας και να επαναφέρει τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδο υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (investment grade). Έχουμε σχέδιο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέσα σε 18 μήνες».

Όπως σημειώνει, «η ακεραιότητα και οι ικανότητες των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή μου, θα αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο μήνυμα προς τις αγορές. Σε τελική ανάλυση, το ζήτημα είναι να πιστεύει κανείς στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και να αλλάξει το συνολικό επιχειρηματικό κλίμα». 

Μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής μου, διαβεβαιώνει εκ νέου, θα μειώσουμε τον συντελεστή φορολογίας από το σημερινό επίπεδο στο 20% και τον ENΦIA για όλους τους Έλληνες κατά 30%.

«Ο ευρύτερος στόχος μας είναι να προσελκύσουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, να κινητοποιήσουμε τις εγχώριες επενδύσεις και να παρέχουμε την απαραίτητη ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα, όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές» εξηγεί. Επιπλέον, δηλώνει ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει άμεσα μια συντονισμένη ρυθμιστική παρέμβαση, προκειμένου να απλοποιήσουμε δραστικά τις αδειοδοτήσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες σχετίζονται με τη σύσταση μιας επιχείρησης στην Ελλάδα.

«Τι συνδέει Τσίπρα και Μαδούρο;» 

«Τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;» διερωτάται εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της ΕΕ για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Η τραγωδία που έχει ξεσπάσει στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει γρήγορα δημοκρατική διέξοδο. Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε "μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη". Δικαίως λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Συμμεριζόμαστε τη δυσχερή κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και την επιθυμία του να απαλλαγεί από ένα αδίστακτο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο είναι προσκολλημένο στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει όχι μόνο έλλειψη τροφίμων, αλλά και βία, εκφοβισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καταλήγει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: