2.2.19

Έρχονται και τα καρναβάλια...

Όλη αυτή η ένταση των τελευταίων ημερών είναι σκηνοθετημένη. Κραυγές για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα επειδή δεν παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος και επειδή η...
κυβέρνηση επιδιώκει να μπορούν να μιλάνε στη Βουλή ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης. Αόριστοι και λασποβριθείς υπαινιγμοί, ότι ο Θεοδωράκης εξαγοράστηκε για να ψηφίσει τις Πρέσπες. 

Οδυρμοί εντός και εκτός Ελλάδας, ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον αιμοσταγή δικτάτορα της Βενεζουέλας και πώς είναι δυνατόν να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης.

Έξαλλες διαμαρτυρίες, ότι ο Τσίπρας μιλά απρεπώς για το κοινό των συλλαλητηρίων σε κατ' ιδίαν συνομιλίες. Θεωρίες συνωμοσίας, ότι ο Καμμένος, που κατά τα σενάρια της προηγούμενης εβδομάδας δρούσε σε μυστική συνεννόηση με τον Τσίπρα, αυτή την εβδομάδα τον εκβιάζει - άρα κάτι σκοτεινό υπάρχει εκεί...

Υπάρχει εξήγηση για όλο αυτό. Είναι ο θυμός για την ήττα της αντιπολίτευσης στην ψήφο εμπιστοσύνης και στις Πρέσπες. Είναι η δυσκολία να βγουν από τον ακροδεξιό βούρκο στον οποίο έχουν βουλιάξει. Είναι η επιθυμία τους να εκδικηθούν και να τιμωρήσουν αυτούς που ψήφισαν Ναι, μένοντας συνεπείς στις απόψεις τους και χάλασαν το πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ. Και ακόμα, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η έξοδος στις αγορές.

Πού θα τα διοχέτευαν όλα αυτά; Ανακάλυψαν (έτσι νομίζουν) δύο αδύνατα σημεία της κυβέρνησης. Την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι αριθμητικά μικρή. Και την ψυχική εγγύτητα των συριζομαδούρων με τους αυθεντικούς μαδούρους.

Μόνο που τίποτα από αυτά δεν στέκει. Η κυβέρνηση πατάει γερά, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και αυτοί γίνονται ολοένα και πιο γραφικοί.

Και έρχονται και τα καρναβάλια...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: