1.2.19

Σκέψεις στη ΝΔ για πρόταση μομφής κατά του Βούτση...



Σκέψεις για πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κάνουν στη ΝΔ, μετά τη σημερινή προτροπή του στο Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν τη...
στάση του κ. Βούτση ως «ευτελισμό του Κοινοβουλίου, καθώς δεν συνάδει με το ρόλο του ΠτΒ να παίζει το διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους».

Σύμφωνα με το iefimerida, θυμίζουν ταυτόχρονα τη σκληρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Βούτση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι δεν ήταν μια έκρηξη της στιγμής, αλλά συνεχόμενα κρούσματα από την πλευρά του προέδρου της Βουλής που δεν ανταποκρίνονταν στο ρόλο του. Τότε ο κ. Μητσοτάκης τον είχε καλέσει να σταματήσει να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ώστε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμια που απολαμβάνει ως αρχηγός κόμματος ο Πάνος Καμμένος. Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι οι κινήσεις πανικού του Μεγάρου Μαξίμου ευτελίζουν τους θεσμούς και έχει καλέσει τον κ. Βούτση να μην συμμετάσχει στους σχεδιασμούς αυτούς.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: