2.2.19

Ποια υπουργεία...

...θα μοιραστούν φέτος τις 16.797 προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο...

Θέμα χρόνου είναι πλέον για το ΑΣΕΠ η έκδοση των πρώτων προκηρύξεων θέσεων για την πρόσληψη φέτος στο δημόσιο των 16.797 μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων σε...
διάφορα υπουργεία, τις οποίες έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

Οι 16.797 θέσεις που θα προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ, το πρώτο εξάμηνο του έτους, θα κατανεμηθούν σε τουλάχιστον επτά Υπουργεία στα οποία καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και στα οποία επείγει η άμεση κάλυψή των κενών θέσεων με νέους υπαλλήλους.

1) Μέχρι στα μέσα του χρόνου θα προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ 9.040 θέσεις προσωπικού σε διάφορα υπουργεία με βάση την μνημονιακή αναλογία μία αποχώρηση προς μία πρόσληψη. Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το 2018 συνταξιοδοτήθηκαν από το δημόσιο 9.040 υπάλληλοι γεγονός που σημαίνει ότι αυτομάτως θα προσληφθεί ,σε κενές οργανικές θέσεις του δημοσίου, αντίστοιχος αριθμός υπαλλήλων.

Ειδικότερα:

* Από το υπουργείο Υγείας θα προσληφθούν 2.000 γιατροί στο ΕΣΥ ή σε διάφορες δομές Πρόνοιας.
* Από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αμυνας 1.600 απόφοιτοι σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών.
* Από το υπουργείο Δικαιοσύνης 600 δικαστικοί υπάλληλοι και 100 δικαστές από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
* Από το υπουργείο Παιδείας θα προκηρυχθούν 600 θέσεις για διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
* Από το υπουργείο Οικονομικών θα προσληφθούν οι 670 επιτυχόντες του διαγωνισμού που διεξήγαγε η ΑΑΔΕ.
* Από το υπουργείο Εργασίας 453 θέσεις προσωπικού για την κάλυψη κενών στον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
* Από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα προσληφθούν 150 υπάλληλοι σε ΚΕΠ.

2) Εκτός των 9.040 προσλήψεων που αντιστοιχούν στον μνημονιακό κανόνα μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση,όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης φέτος θα προκηρυχθούν επιπλέον 3.257 θέσεις για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" των δήμων (θα καλυφθούν με την μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων) και 4.500 θέσεις εκπαιδευτικών για την "Ειδική Αγωγή" στα σχολεία.

Οι τελευταίοι θα προσληφθούν,όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, με τη θέσπιση τριών κριτηρίων μοριοδότησης για τους υποψηφίους.Τα έτη προυπηρεσίας τους ως αναπληρωτές,και επίσης κοινωνικά και ακαδημαικά κριτήρια...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: