1.2.19

Η σκυτάλη από τον Δένδια στον Φορτσάκη...Σαφή διαχωριστική γραμμή από την εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ. χάραξε ο Θεόδωρος Φορτσάκης εκφράζοντας τη θέση: “Σέβομαι απόλυτα εκείνους οι οποίοι ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θεωρώ με κανέναν τρόπο ότι...
κραυγές του τύπου 'είστε προδότες' μπορούν να σταθούν”!

Στον απόηχο της δήλωσης του Νίκου Δένδια ότι «η κυρίαρχη τάση μέσα στη Ν.Δ. είναι η Κεντροδεξιά, η τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου με προσεγγίσεις στα λαϊκά στρώματα” ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. χαρακτήρισε “θετικό βήμα” την αύξηση του κατώτατου μισθού και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Επιχείρηση της Ν.Δ. να αποπροσανατολίσει από τις θετικές ειδήσεις στο εργασιακό και οικονομικό πεδίο μέσω... Βενεζουέλας και των ισχυρισμών του Πάνου Καμμένου...

Φορτσάκης: “Αποδοκιμάζω πλήρως το σύνθημα 'είστε ανθέλληνες'”

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης επεσήμανε (Πρακτορείο FM) πως “αποδοκιμάζω πλήρως συνθήματα όπως 'είστε ανθέλληνες' αλλά αποδοκιμάζω πλήρως και εκείνους που λένε ότι αυτοί που διαφωνούν είναι ανεγκέφαλοι είναι λαϊκιστές».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. υποστήριξε πως “η Ν.Δ. έχει την άποψή της, την έχει εκφράσει επανειλημμένα, έχει πει ότι, αν σταθμίσουμε το καλό και το κακό της συμφωνίας, το κακό είναι περισσότερο, γι' αυτό και δεν τη στήριξε”. Ωστόσο πρόσθεσε πως “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ν.Δ. αποδοκιμάζει πλήρως κάθε ακραία ενέργεια η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο διαμαρτυριών ή στο πλαίσιο προβολής συγκεκριμένων θέσεων”.

Σημείωσε δε με έμφαση πως “δεν δεχόμαστε καμία συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί στους βασικούς δημοκρατικούς κανόνες και την αποδοκιμάζουμε. Και αυτό το κάνουμε σταθερά, είτε αυτό γίνεται με αφορμή τις Πρέσπες είτε με οποιαδήποτε άλλη αφορμή».

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή υποστήριξε για την κυβέρνηση πως «είναι πιο σκοπιανή και από τους Σκοπιανούς», ενώ ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας που ξεπουλάει τη Μακεδονία»...

Θετικά βήματα

Δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή του Θεόδωρου Φορτσάκη να επισημάνει πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν πολύ θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού”, καθώς “είναι μία αύξηση η οποία, όπως πανθομολογείται, ήταν αναγκαίο να γίνει, από καιρό μάλιστα έπρεπε να γίνει”. Σημείωσε ωστόσο πως “πρέπει όμως να συνοδευτεί με ένα πακέτο που θα κρατήσει τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις για να μην κλείσουν» προσθέτοντας πως “αυτό το πακέτο δεν ήρθε».

Σε ανάλογο πνεύμα ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. θεωρεί πως «το γεγονός το ότι βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές μετά από τόσο καιρό είναι ένα θετικό βήμα”. Πρόσθεσε πως “χρειάζεται να γίνουν βαθύτερες τομές. Δε μπορούμε δηλαδή να πάρουμε ανάσα με ένα επιτόκιο 3,6%, ακόμα και αν παραδεχόμαστε ότι είναι ένα επιτόκιο πολύ καλύτερο από το τρομερό επιτόκιο που είχαμε φτάσει κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., αν και εκτίμησε πως «η Ν.Δ. είναι έτοιμη για τετραπλές νίκες”, συνέστησε με νόημα “να μην προτρέχει κανείς και να μην προδικάζει τα αποτελέσματα. Εδώ ισχύει η αρχή ότι μόνο όταν τελειώσουν οι καταμετρήσεις μετά το άνοιγμα των καλπών θα ξέρουμε ποιο είναι το ακριβές αποτέλεσμα”...

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: