1.1.19

Στον Προκόπη το φλουρί ...


«Xωρίς δόλο», έσπευσε να διευκρινίσει ο υπεύθυνος της τελετής στο Προεδρικό (καλά, τον πιστέψαμε)...
Στον Προκόπη Παυλόπουλο έπεσε φέτος το φλουρί της βασιλόπιτας της Προεδρικής Φρουράς. 
Πάντως...
προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο υπεύθυνος της τελετής έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κέρδισε το φλουρί «χωρίς δόλο». 

Ο Παυλόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό, ειπε: «Σήμερα τηρούμε την παράδοση όπως πρέπει: Κόβουμε την πίτα την Πρωτοχρονιά, την ίδια μέρα. Και είναι μια όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ιστορική αποστολή και στον ρόλο της Προεδρικής Φρουράς. 

«Το 2018 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός για την Προεδρική Φρουρά. Γυρίσατε σχεδόν όλο τον Κόσμο. Και κάθε επίσκεψή σας, σε κάθε γωνιά του Κόσμου, ήταν μια "λάμψη" από Ελλάδα. "Λάμψη" Ιστορίας, "λάμψη" Πολιτισμού... Γιατί, πέρα από την καθημερινή της αποστολή, έχει και αυτή την συμβολική αποστολή να εκπληρώσει η Προεδρική Φρουρά. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και για το γεγονός ότι το κτίριο σιγά-σιγά συμπληρώνεται μέσα από τις προσπάθειες και όλων των προηγουμένων Προέδρων», ανέφερε. 

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του που η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της, τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά, γεγονός με αξία, δεδομένης της σημασίας της συμπόρευσης Πολιτείας – Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας. 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πλέον η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της: Τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, όταν ξέρουμε την σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας- Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας. Και, επιπλέον, χαίρομαι γιατί μέσα από τα δύο Λευκώματα τα οποία εκδίδονται, αποτυπώνεται μ΄ έναν τρόπο που ταιριάζει στην Ιστορία της Προεδρικής Φρουράς όλη η παράδοσή της, όλη η πορεία της. Διότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτές τις μνήμες. Να τις διαφυλάξουμε γιατί μέσα απ΄ αυτές τις μνήμες μπορούμε να εκπέμψουμε αυτό, το οποίο πρέπει να συμβολισθεί και σήμερα και αύριο από εσάς, που είσθε η ψυχή της Προεδρικής Φρουράς», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: