2.1.19

Παρά λίγο... καπνός ο κ. καθηγητής...

Με το διαβατήριο στο χέρι πιάστηκε τελικά στο αεροδρόμιο ο καθηγητής Μανιαδάκης, ένα μόλις βήμα πριν από τη διαφυγή του στο εξωτερικό. Ο...
καθηγητής και άτυπος σύμβουλος πολλών υπουργών Υγείας και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, ένας από εκείνους που συνδιαμόρφωναν την οικονομική πολιτική στον χώρο της υγείας και φυσικά στο φάρμακο, ήταν τελικά ο ένας από τους μάρτυρες που ζήτησαν στην Ελλάδα καθεστώς προστασίας προκειμένου να πουν την αλήθεια.

Ο κ. καθηγητής, που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς με ψευδώνυμο, φαίνεται ότι διαισθάνθηκε να κλονίζεται το καθεστώς προστασίας και ότι οι εισαγγελείς ήταν ένα βήμα πριν από την απαγγελία διώξεων που αφορούσαν και τον ίδιο, οπότε έκρινε ασφαλέστερη τη μέθοδο Χριστοφοράκου και τόσων άλλων «προστατευόμενων» με κάθε δυνατή έννοια μαρτύρων που διέφυγαν άνετα στην αλλοδαπή. Πριν δε αποπειραθεί να διαφύγει, φρόντισε -όπως προκύπτει- να αφήσει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι πιέστηκε από τους εισαγγελείς να μιλήσει και να ενοχοποιήσει. Τώρα πώς ξαφνικά πιέστηκε τόσο πολύ, ενώ ο ίδιος αυτοβούλως είχε παρουσιαστεί να καταθέσει τόσες φορές, παραμένει σχετικά... θολό.

Τελικά μέσα σε μια νύχτα η όλη φιλολογία περί στημένων μαρτύρων και σκευωρίας σε Ελλάδα και ΗΠΑ αναγκαστικά κατέρρευσε, τη στιγμή που ένας δικός τους άνθρωπος, ο άτυπος συνεργάτης, ζήτησε την «κουκούλα» ίσως για να γλιτώσει από τις δικές του εμπλοκές στο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, αν και είναι βέβαιο ότι, εφόσον ο κ. καθηγητής τριγυρνούσε σε υπουργικά γραφεία, επιτροπές, εταιρείες κ.λπ., θα ήταν αδύνατο να μην είχε αντιληφθεί πώς π.χ. (συν)διαμορφώνονταν οι τιμές στο φάρμακο, πώς και ποιους χρημάτιζε η φαρμακευτική και πώς συντάσσονταν κάποιες υπουργικές αποφάσεις.

Γεγονός πάντως είναι ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε για άλλη μία φορά ανοιχτά τα μάτια της προκειμένου να μη διασυρθεί ξανά ο θεσμός της δικαιοσύνης αλλά και γενικώς η χώρα με τις πολλαπλές διαφυγές μαρτύρων, ενόχων και εγκληματιών.

Τώρα αναμένονται, και ήδη έκαναν την εμφάνισή τους, αναπροσαρμογές της αντιπολίτευσης και των φιλικών της ΜΜΕ στις θεωρίες σκευωριών και σκανδαλολογίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: