30.1.19

Νέο «μπλόκο» στη Βουλή με τις «πλειοψηφίες»...

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ των «πλειοψηφιών», που αναμένεται να έχει πολλές συνέχειες, σημειώθηκε στη Βουλή, λίγο πριν ξεκινήσει στην Ολομέλεια η ψηφοφορία για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, μία διαδικασία που...
μπλόκαρε βράδυ της Τρίτης (29/01) λόγω της απουσίας των ΑΝΕΛ.

Σήμερα, στην επιτροπή ΔΕΚΟ που συνεδρίασε για να εγκρίνει το διορισμό του Παντελή Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), οι θετικές ψήφοι ήταν λιγότερες από τις αρνητικές και τα «παρών». Στην ψηφοφορία που έγινε, ο κ. Κυπριανός έλαβε 10 θετικές και 11 αρνητικές (6 όχι και 5 «παρών»). «Παρών» ανάμεσα σε άλλους ψήφισαν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων Σπύρος Λυκούδης. 

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο κ. Κυπριανός δεν εγκρίθηκε από την επιτροπή ΔΕΚΟ για τη συγκεκριμένη θέση. Εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε τον Νίκο Βούτση και τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου να μην επιμείνουν στην τοποθέτηση του κ. Κυπριανού στη συγκεκριμένη θέση, αφού δεν έλαβε την έγκριση της επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως με δεδομένο ότι η άποψη της συγκεκριμένη επιτροπής έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, εναπόκειται στην θέληση του κ. Γαβρόγλου αν θα επιμείνει στην τοποθέτηση Κυπριανού.

«Είναι η πρώτη καταγραφή της έλλειψης πλειοψηφίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Προφανώς αυτή η επιτροπή εκφράζει γνώμη δεν είναι δεσμευτική, πλην όμως το πολιτικό ζήτημα είναι μείζον και ο υπουργός ο ίδιος είναι έκθετος διότι θα προχωρήσει στο διορισμό ενός ανθρώπου, ο όποιος δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε στους κοινοβουλρευτικούς συντάκτες η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει ουσιαστική πλειοψηφία αλλά μια ευκαιριακή πλειοψηφία. Είναι η πρώτη φορά που στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν περνά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη, πως η αρνητική ψήφος της ΝΔ οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Κυπριανού μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ήταν προσωπικός σύμβουλος του κ. Γαβρόγλου...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: