30.1.19

«Προσβάλλει τους Έλληνες»...

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για τους «λαϊκιστές ακροδεξιούς» των συλλαλητηρίων

ΒΙΝΤΕΟ

Την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «ακροδεξιοί λαϊκιστές» του πρωθυπουργού για όσους βρέθηκαν στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο αρχηγός της...
αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «ανάξιο πρωθυπουργό που διχάζει τον λαό» και τονίζοντας πως με τη δήλωσή του αυτή «προσβάλλει τους Έλληνες». 

Πιο αναλυτικά, σε δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες, καθώς χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας παράλληλα και τις συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στη «Μακεδονία».




«Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει», καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας σε πηγαδάκι που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Τζότζεφ Μούσκατ και τον Νίκο Αναστασιάδη στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ, να λέει πως «η πλειονότητα των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους είναι υπέρ».

«Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας… Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17.000, 70.000. Δεν ήταν τόσο μεγάλες» υποστήριξε.




Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Γαλλίας αν η πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της συμφωνίας ο πρωθυπουργός απάντησε: «ναι, νομίζω… «η πλειονότητα των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: