30.12.18

Αϊ-Βασίλης VS Amazon: η απόλυτη συγκριτική δοκιμή...














Ορισμένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα λιανικού εμπορίου του πλανήτη, όπως η Amazon, θα παρουσιάσουν σε...
λίγες ημέρες τον απολογισμό δραστηριοτήτων του 2018. 

Για άλλη μια φορά θα αποδειχτεί ότι ο όγκος και η ταχύτητα μεταφοράς προϊόντων, αλλά και τα επίπεδα εκμετάλλευσης των εργαζομένων μπορούν πλέον να συγκριθούν μόνο με την «επιχειρηματική» δραστηριότητα του Αϊ-Βασίλη.

Εδώ και μερικές ημέρες εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες σε όλο τον κόσμο αναδημοσιεύουν μια σύντομη, φανταστική ιστορία του γιατρού και δημοσιογράφου Κόρι Φράνκλιν, στην οποία ο Αγιος Βασίλης επισκέπτεται έναν ψυχαναλυτή. Ο ευτραφής γενειοφόρος είναι ψυχικά και σωματικά καταβεβλημένος από το γεγονός ότι εταιρείες όπως η Amazon κυριαρχούν σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα της βιομηχανίας κατασκευής και μεταφοράς δώρων αναγκάζοντάς τον, όπως λέει, να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις ξωτικών.

Αξίζει να δούμε για λίγο τα «πραγματικά» στοιχεία για να διαπιστώσουμε εάν οι δραστηριότητες του Αγιου Βασίλη απειλούνται από την κυριαρχία ιδιωτικών εταιρειών.

Πριν από μερικά χρόνια ο Φίλιπ Μπαμπ, συντάκτης του περιοδικού «Atlantic», υπολόγισε ότι το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου ο Αϊ-Βασίλης πρέπει να μεταφέρει δώρα σε 526.000.000 χριστιανόπουλα, ηλικίας έως 14 ετών, με ρυθμό 22 εκατ. παιδιά ανά ώρα. Αυτό ισοδυναμεί με 365.000 παιδιά το λεπτό ή 6.100 το δευτερόλεπτο. Ο Φίλιπ Μπαμπ εξηγούσε ότι τα ποσοστά στατιστικού λάθους στους υπολογισμούς του είναι πολύ μεγάλα, καθώς αρκετές οικογένειες άλλων θρησκειών έχουν υιοθετήσει τον συγκεκριμένο μύθο. Παράλληλα είναι πρακτικά αδύνατο να υπολογίσεις με ακρίβεια την πληθυσμιακή πυκνότητα των χριστιανικών κοινοτήτων σε κάθε ζώνη ώρας του πλανήτη – το οποίο έχει σημασία για να γνωρίζεις πόσες ώρες νύχτας έχει στη διάθεσή του ο Αϊ-Βασίλης για να μπει κρυφά σε κάθε σπίτι και να αφήσει τα δώρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου στο info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: